Sony M4 AQUA, se uusi reservitaistelijan puhelin.

Ostin mennäviikolla ekaa kertaa pitkään aikaan “oman” puhelimen. Edelliset ovat pitkästi olleet perintöpuhelimia tyttäriltä, Mutta asiaan:

Sony on tehnyt hieman kilpailijan Xcoveria kalliiman puhelimen 250€ kategoriaan. Sony Xperia M4 Aqua on jämäkän tuntuinen,Joskun kiiltävä takakansi on aika liukas. Puhelin täyttää sotilas standardin, eli kestävä on, mutta ei sitä silti haluaisi pudotella. 5″ kosketusnäyttö toimi paljan käsin pikku sateessa moitteettomasti ja ikkunat ja ohjelmat aukeavat ripeästi. LINKKI VALMISTAJAN SIVUSTOLLE

Olen ollut ostokseeni hyvin tyytyväinen siinä suhteessa. Minusta eMaastokartat ja Waze löytävät GPS satelliitit nopeammin kuin edellisellä puhelimellani, ja tarkkuus on hyvä. Näyttö on kirkas ja tarkka. Musiikkiominaisuudet tosi hyvät. (AC/DC jylläsi lujaa korviin.) Kamera oli hyvin valovoimainen, vaikka  minusta puhelimien “objektiivit” ovat lähinnä kiusantekoa ihmisille.Valo kun noudattaa fysiikan lakeja, ja pikkuobjektiivi ei VOI määräänsä enempää valoa kerätä ja ohjata. NO muutehan ei niitä oikeita kameroita saisi enään myytyä.

MUTTA, ongelmia tuli, kun sain DNA kaupasta mukaan Deezerin kokeiluversion jota innostuin kuuntelemaan ja ohjelma lataili sitten vähän kappaleita puhelimen sisäiseen muistiin. Lopputulos oli se että puhelimen muisti loppui jo alkaneen viikon maanantaina: Päivityksiä ei voitu ajaa läpi, ja muutenkin kahdeksanydinprosessori kangistui aika pahasti. Nytpä muistin taas sen vanhan totuuden että koneet vaativat muistia melkein yhtä paljon kuin prosessoria. Lopputulos oli, että jouduin ajamaan puhelimen päivityksen koneelta, ja laittamaan niin paljon tavaraa kun pystyin mustikortille. Puhelimessa on ,kun sen saa kaupasta käsiinsä vain 1,25 GB muistia vapaana, kiitos erilaisten esiasennettujen promoohjelmien. Näitä ohjelmia ei tietenkään voi poistaa asennuksesta. Jos muistia ei ole noin gigaa, alkavat ongelmat päivitysten ja toiminnan kanssa.

Yritin myös siirtää ohjelmia SD muistiin, niinkuin run2SD ohjelma esittää, mutta Sony ei anna ohjelmille root oikeuksia, vaan hoitaa asian käyttöjärjestelmän puolelta, joten jouduin siirtämään tavarat käyttiksen puolelta. Lopputulos oli, että sain deezerin poistolla ja näillä seikkailuilla gigan muistia puhelimeen lisää, ja nyt se toimii taas juohevasti. Eli tämä on mielestäni puhelimen akilleen kantapää.

Syy miksi valitsin M4:än puhelimekseni on se, että minua risoo suunnattomasti nykypuhelimien valmiusajat. (NO joo, on se jenkkirynnärin tyyppimerkkikikin, mutta tämä ei vaikuttanut asiaan.) Tuntuu kuin olisi taas muinaisella 90-luvulla ihmettelemässä kännyköiden akkujen kuivumista vuorokaudessa. M4 Aqua on loistava tässä kategoriassa. Ottamalla stamina tilan kyttöön minulla akku kestää kolmatta päivää. Tämä tapahtuu siten, että data ja vifi yhteydet pistetään poikki, kun näyttö on kiinni. Dataa haetaan vain silloin kun näyttö on auki, ja puhelin käytössä. Hyvin järkevää sanoisin.

Suosittelen odottamaan M4 aquan 16GB versiota, ennekuin tämän puhelimen ostaa. Muistia luurissa on vain 8 GB, josta käyttöjärjestelmä vie jo 4GB, eli tämä on tämän loistavan puhelimen akillen kantapää.

Jälkikirjoitus. Olen käyttänyt puhelinta ja näyttää että akku kestää neltä tai viisi päivää latatausten välillä. Eli loistavat ominaisuudet siltä kohtaa!

TUOMIO: erittäin hyvä ellei täydellinen reserviläisen puhelin jätetetty ikäänkuin vähää vaille. Odota 16GB versiota ja osta se.

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in Aseet ja varusteet, elektroniikka, teknologia and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s