TiedusteluTiistai VOL 2: Mitä ihmettä “Wanhat Waltiomiehet” Ilkka Kanerva ja Paavo Lipponen horisevat?

Ilta Sanomat otti kantaa Eduskuntatutkimuksen keskuksen seminaarissa Turussa viikonloppuna esiintyneiden Ilkka Kanervan, Seppo Kääriäisen ja Paavo Lipposen lausuntoihin Turvallisuuskomitean arvioinneista Suomen turvallisuustilanteesta.  Turvallisuuskomitea on suututtanut Suomen putleristit ja Vastavalkean sanomalla selkosuomeksi sen että “naapurissamme on roistovaltio, joka sekaantuu ulkomaiden politiikkaan salamurhilla ja muilla aktiivisilla toimilla” listaa voit vilkaista vaikkapa Wikipediasta. Tässä business insiderin juttu aiheesta Tässä muistutus Venäjän yrityksistä salamurhata epäsopiva presidentillinen kandidaatti.

Varsinaisesti Turvallisuuskomitea nostettiin tikun nokkaan, kun sen tekemä raportti Venäjän vaikutusyrityksistä Suomen presidentinvaaleihin tuli julki Helsingin Sanomissa. Tutkimuksen tekijöitä on vaadittu ristiinnaulittaviksi, mutta Turvallisuuskomitea on vastustanut miehuullisesti näitä vaatimuksia. Aivan oikein. Kyse on vain yrityksestä pakottaa turvallisuuden vakavasti ottavat tahot vaikenemaan huolista.

Edelleen Venäjä sekaantuu Moldovan sisäisiin asioihin ja miehittää laittomasti alueita ja yritti lavastaa Montenegrossa vallankaappauksen, mutta epäonnistui. Venäjän joukot siirtävät rajapyykkejä Georgiassa (tai vanhalta nimeltään Gruusiassa).

Veikkaan että kova turvallisuuskomiteaa alasajava kaksikko on saanut ohjeensa Kremlin suunnalta tai sitten omassa menneisyydessä on juttuja joiden ei soisi tulevan päivänvaloon. Lipponen oli nousevaa poliittista nuorisoa 70-80 luvulla, joten olisi hyvin tavatonta, että hänestä EI OLISI kattavaa kansioita ja ikiomaa kotiryssää hänellä olisi ollut. Nykyäänhän Lipponen on Venäläisen firman taskussa, firman joka saa ohjeensa Kremlistä. Mahdollisesti Lipponenkin sai siis ohjeita samalta suunnalta, kun piti lähteä kollektiiviseen hyökkäykseen totuuden puhujia® vastaan. Lipposelle turvallisuuskomitean ongelma oli se että se ei hänestä ollut “parlamentaarisessa kontrollissa” NOH ei ole suojelupoliisi, tavallinen poliisi tai Puolustusvoimatkaan sen kummemmin. Eli minusta ongelmaa ei ole.

Ilkka Kanerva, tuo puutarhanhoito hommistaan kuuluisaksi tullut Kokoomusmies, teki oudon ulostulon. Kanerva on profiloitunut enemmänkin ehkä haukkana kuin puluna, mutta lauantain ulostulo oli enemmänkin pulun kuin haukan suusta kuultua. Veikkaan että “puutarhaa on hoidettu” synninpäästömatkalla DDRssä ja myöhemminkin, ja siitä on jäänyt jotain ikävää kuvanauhalle. Kanerva on supliikki mies, mutta libidoaan hän ei ole ilmeisesti pystynyt, koskaan, kontrolloimaan, ja jäänyt näin ilmeisesti hunaja-ansaan. Ja nyt joku on muistuttanut asiasta.

Ilmiselvänä tavoitteena on saada hyvintoimivan ja asioista perillä olevan, ja niistä niiden oikeilla nimillä puhuvan Turvallisuuskomiten tilalle poliittisilla päättäjillä, siis ei asiantuntijoilla täytetty “Turvallisuusneuvosto“, jonka epäpätevyyden kanssa kilpailisivat ainoastaan siitä aiheutuvat tietovuodot. Yritys on kova hallita siitä mistä saa keskustella ja mitä saa sanoa ääneen. Tämän ehdotuksen ainoa tarkoitus on ajaa Putinin Venäjän etuja Suomessa, ja paluttaa maahan suomettumisen ajan “Refleksiivinen kontrolli”. Tämä ei ole ainakaan Suomen ja suomalaisten etujen mukaista.

Turvallisuuskomitea siis vain listasi tiedot NIISTÄ AKTIIVISISTA TOIMISTA joihin Putinin Venäjän tiedetään syyllistyneen, ja joiden kaltaista toimintaa on odotettavissa myös Suomen seuraavissa vaaleissa, Presidentin vaaleissa. Jostakin syystä näistä todellisista ja todennäköisistä uhkista ei saa varoittaa veronalaista rahvasta. Ehkäpä vaikuttaminen menee vaikeammaksi, jos sitä aletaan epäillä. Venäjän mielipidevaikuttaminen on tosiasia: Sitä on tapahtunut USAn, Ranskan ja myös Saksan vaaleissa.

Eli kaiketikkin vaikuttaa siltä että “Putlerin paiplainit” toimivat vanhoihin poliittisiin vaikuttajiin erittäin hyvin.

 

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in hybridisota, informaatiosota, Suuri peli, tiedustelu ja vakoilu, voimapolitiikka and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to TiedusteluTiistai VOL 2: Mitä ihmettä “Wanhat Waltiomiehet” Ilkka Kanerva ja Paavo Lipponen horisevat?

  1. MurderByNATO says:

    Ilja Janitskin ilmeisesti salamurhattiin ihan täällä suomessa koska nato-kenraalien ilotyttö joutui mv-lehden huomion kohteeksi venäjäntrolli-huijauksellaan. Turha siis valittaa naapurin tekemisistä kun sallimme NATO-operatiiveille syytesuojan murhata ihmisiä täällä jos nämä eivät tue sodan lietsomista Suomen ja Venäjän välille.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s