Helikon tex swagman roll poncho: passimiehen paras kaveri

Swagman roll pussissaan. Myös käyttötarkoitukset kuvattuna IKEA-insinöörejä varten. Pussi on juuri hyvän kokoinen, ja siinä poncho pysyy muikavan siistinä mukana. Hätätilassa swagman sulloutuu myös kengurutaskuunsa. (Oma kuva)

Helikon tex on puolalainen kuperkeikka- ja toiminnallista vaatetta valmistava yritys. Helikonin sarjassa on mitä laadukkain valikoima erilaista kangaspuolen varustetta eri sarjoissa suunnattuna ihan jokapäiväiseen “grey man” tyyppiseen sukkulointiin URBAN linjasta, että puskatemppuiluun sopivaa varustetta BUSHCRAFT-linjasta. Unohtamatta toiminnalliseen ammuntaa suunnattua varustekimaraa RANGE linjastolla. Tänäpäivänä perehdymme Swagman Roll ponchoon. Olemassa on myös saman ponchon ns basic versio.

HATKA puolestaan on Suomalainen perheyritys, josta olen saanut aina ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua, ja ehdotuksia varusteista,kun olen heiltä niistä kysellyt. Hatka antoi minulle swagmanin, että pääsen tekemään siitä esittelyä.

Tammi-helmikuussa ei tarvinnut pelätä, että kamppeet sateentakia kastusivat, mutta lämmin oli SwagmanRoll pitää tauoilla. Koska kädentiehyet jäävät hyvin väljiksi pääsee hiki kuivahtamaan ponchon alla, ja jos paleltaa, voi ponchon remmillä laitaa sivuja tiukemmin kiinni. (oma kuva)

Kyseinen poncho on ollut minulla noin vuoden päivät, ja Swagman roll on osoittautunut erittäin hyväksi kaveriksi Lapin moni-ilmeisessä mutta kylmässä säässä. Sen lisäksi, että poncho on palvellut taukovaatteena kylmemmillä keleillä, se voidaan myös kiinnittää sadeviitan alle vuoriksi ns Woobien tapaan. Hyvänä puolena Woobieen verrattuna on huppu: Pään saa vedettyä ponchon hupun kanssa sadeviitan huppuun, jolloin korbatkin pysyvät mukavan lämpiminä. kuulemisen kanssa on tietenkin silloin vähän huonoa.

Viehättävä assistentti marraskuun nuoskakeleissä. Ensimäinen kerta kun, eteläisemmästä verenperinnöstä johtuen, ei valitellut kylmää metsässä. Tässä kuvassa näkyy sulkuremmi, ja sen kiinnitys hyvin. Kuvio on mielestäni hyvin suomalaiseen metsämaahan sopiva Penncott WildWood. (oma kuva)

Kuten mainittu Swagman on yhteensopiva NATO-standardin sadeviitan kanssa, ja sitä voidaan käyttää kesäisemmillä keleillä makuupussina, ja talvemmalla makuupussin lisäpussina. Myös “jouluisen runsas”-reservitaistelija mahtuu pujottautumaan pussiin. Hartioille ei kylläkään minun tapauksessani ole tilaa sisälle asti, ellei jätä vetoketjua hieman auki. Vaikka omakehun puolelle menee, niin todettakoon, että en tarvitse jenkkifutisharttareita joutuakseni menemään poikittain ovista.

Koko Swagmanroll ponco pakkautuu yllättävän pieneen tilaan.
Pussikin on ihan kunnollinen ja kannattaa pitää tallessa ponchon kanssa. Swagman mahtuu esimerkiksi L-koon MOLLE pussiin
Tässä Swagman erään suomalaisen varustevalmistajan sadeviitan päällä. Kuten näkyy, huput lupsahtavat päällekäin “dedoon”. Yhdessä näistä vermeistä saa jo hätämajoitteen syntymään. (oma kuva)
Swagmanin ja sadeviitan yhdistäminen on hyvin helppo rasti: pujotat puikulanapin vastaavan purjerenkaan läpi, ja kaikki alkaa asettua paikalleen. Kuminaru on reunan kiristämistä varten.(oma kuva)

Lyhyesti:

  • survivalhenkinen monikäyttöinen poncho
  • sopii hyvin taukotakiksi tai NATO-sadeviitan alle lämmikkeeksi
  • voidaan käyttää myös makuupussin sisäpussina lisälämpöä varten
  • kaksipuolinen retkeilyhuopa.
  • SwagmanRoll Poncho on saatavilla Hatkasta

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in Aseet ja varusteet, Kangastavara, varusteet and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s