Niin, se uusi partiorynnäri. Millainen pitäisi olla PVn uuden rynnärin?

RK-62lla ja sen kehitysversiollaei ole mitään varsinaista “vikaa” mitä pitäisi ruveta parantamaan. Tietenkin käyttöönotosta alkaa olla aikaa, ja koskapa uudia ei enää valmisteta alkavat aseet pikkuhiljaa vain loppua. Ihan fyysisesti. Sen lisäksi että piiput luonnollisesti joka laakilla kuluvat, kuluvat myös muut osat metallin hangatessa metalliin joka laukauksella tai latausliikkeellä. Jos nyt siis leikitään ajatuksella millainen RK-15 pitäisi olla.

Muutaman perusvaatimuksen tietenkin asettaa Suomen liittoutuminen NATON tai Ruotsin kanssa. Molemmilla on tällähetkellä käytössä 5,56 NATO! Joten ainakin täläähetkellä jouduttaisiin siirtymään ko kaliberiin. Henk.koht olisin ehkä 6,5mm Grendelin kannalla, mutta kyllä 6,8mm SPC kanssa hyvin käy. Mutta jenisei.

a) kaasumäntä, joko pitkä tai lyhytisku systeemi
b) picatinny-kiskoa ainakin kanessa, mutta mielellään myös etutukissa, niin että optiikan ja lisälaitteiden kiinnitys on standardi.
c) teleskooppiperä. Parempi vaihtoehto kuin taittopeä, koska on tukevampi ampua, ja säätyy erilaisten liivien ja vaatetusten mukaan sopivan pituiseksi. Samoin se ottaa huomioon eripituiset ihmiset.
d) 18″ tuuman eli about 47cm piippu. Parantaa kaliberin ballistiikkaa huomattavasti verrattuna 42cm tai37cm piippuun.

Muu on sitten enmmän vähemmän kosmetiikkaa. Aseeseen vielä sopiva optinen tähtäin, niin jv ase on kunnossa muutamaksi ajaksi.

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in armeija, Armeija 2020, varusteet and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s