Informaatio- ja disinformaatio, puolueellisuus ja puolueettomuus, sota ja rauha.

Pekka Haavisto kirjoitti ansiokkaan ulostulon taistelusta tiedon hallinnasta. Voit käydä lukemassa TÄÄLTÄ. Haavisto lyö naulan kantaan keskellä ja lujaa. MAinilan laukaukset ja Terijoen “separatistit” kannattaa muistella, kun arvioi asemaamme “Itämeren Suuressa Pelissä”. Iltasanomatkin julkaisi asiaan liittyen TÄMÄN Twitterissä on samoin ollut asiasta polemiikkiä, mutta en ole tänään ehtinyt kauheasti perehtyä asiaan. Mutta tajuntaani syöpyi twiitti, jossa kerrotiin että “Suomi on pettänyt Venäjän jos liittyy NATOon”. Tuli ihan TurPo for noncombatant loved ones mieleen. Eli kannattaa panoastaa edelleen henkiseen kestävyyteen osanan Infosotaa. Pitää jaksaa pitää puolensa trolliarmeijankin edessä.

Ei kannattane jäädä semmoisen eturiirin sisälle mihin ei halua kuulua. En jaksa uskoa, että sananvapaus on venäjällä missään arvossa, ja en usko että siellä voi avoimesti asettua Ukrainan puolelle infosodassa. Ainakaan venäjäksi. Tuntuu myös että NATO vastaisuus on jonkinäköinen refleksi, johon on ehdollistuttu tiedostavissa piireissä 1970-90-luvuilla, kun Punainen tähti oli valttia ja niin ihq.

Charly Salonius Pasternak on puolestaan valottanut ajatuksiaan tarvittavista joukoista. Uuden Suomen juttu TÄÄLLÄ. Oli taas tietenkin hauskaa saada vahvistusta omille visioilleen, mutta en usko että Salounius-Pasternakin “pari pataljoonaa” riittää oikeastaan mihinkään, mutta askeleiden suunta on edes oikea. Itse hahmottelin erikoijoukkojen prikaatin, sekä kahden mekanisoidun prikaatin sanottaisiinko ammattikomponenttia. Tietenkin vastaava vapaaehtoiskomponetti olisi hyvä, jos reserviläiset saadaan sitoutumaan asiaan. Hemvernetin mukainen monetaarinen korvaus olisi tietenkin vähintään paikallaan.

Edelleen ihmettelen, miksi kaikki muut varusteet on sitten kotona, jos kerran tärkein, eli aseet, pitää sitten lähteä hakemaan kassulta? Eikös se olisi sitten sama hakea ne varusteetkin kassulta? AI niin, piti olla nopean toiminnan joukot. ELI toivoisin Charlyn kertovan minulle MIKSI aseet säilytetään kassulla? NOPEAN toiminnan joukoilla pitäisi olla oma varustus ja aseet heti käsillä nopeaa lähtöä varten, eikä niin, että lähdetään hakemaan kymmenien kilometrien päästä aamuruuhkan toiselta laidalta. Eli joukot eivät ole kovin nopean toiminnan joukot jos tälle tielle lähdetään.

Virossa Ruotsissa ja Sveitsissä ei ole mainittavia ongelmia RK aseistuksesta kotona, niin en näe että sitä tulisi Suomessakaan. Laillisilla aseilla ammuttaan muutenkaan hyvin vähän ihmisiä Suomessa. Pistooleilla keskimäärin kaksi, joten ihmettelen, sivumennen sanoen, miksi kylpyammeet on sallittu mutta pistoolit ei. Juu tiedän vastauksenkin: Piti Jokelan ja Kauhajoen jälkeen näyttää että “tehdään jotain”. Järjestä viis mutta touhu oli iloista!

Ruukinmatruuna laski myös hyvän masuunin, vaikkakin korostaa minusta liikaa rahan merkitystä. Juu, ULKOINEN valuutta on venäjälle ongelma, MUTTA kaikki ne vempeleet joita Ukrainassa tarvitaan on tehty jo aikapäiviä sitten, ja ostettu RUPLILLA. Eli valuuttavaje ei tunnut lyhyellä tähtäimellä missään, jos välttämätöntä sotamateriaalia ja ruokaa ei tarvitse ostaa ulkoa. Vaan ne voidaan hoitaa pois järkjestyksestä mukvasti sotimalla.

Matroona ei myöskään huomioinut sitä, että Venäjän on PAKKO saada esim laivastolleen tiettyjä osia Donetskista, koska tuotantolaitokset jossain maailman ajassa jäi väärälle puolelle venäjan rajaa. Nyt laivaston rakennusohjelma tarvitsee turpiineja, joita tehdään ylläripylläri Donetskissa.

Eli Vaikkei se oikein olekaan niin Putinilla on hyvät TurPo syyt tukea “separatisteja”. Edelleen ihmettelen MIKSI Karjalan tasavallassa esiintyy SUOMALAISTEN tukemaa Separatismia? Onko se vaan ikäänkuin “Ainahan sitä reuna-alueet haluaa itsenäisempää asemaa” tarinaa, vai onko sillä syvemmät ja pitemmälle menevät juoneet takana?

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in Armeija 2020, hybridisota, informaatiosota. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s