YLEn uusi sumutus aselain järkevöittämistä vastaan.

Blokistikollegat Ruukinmatroona ja Yrjöperskeles ovat myös molemmat kosketelleet omilla jäljittemättömillä tavoillaillaan samaa YLEn yritystä varastaa pesänväli englatilaislehtimiehen jorinoilla. Linkki YLEn juttuun TÄSSÄ. Itse kirjoitin kolmannella kotimaisella vastinetta eilettäin, johon linkki TÄSSÄ.

Reserviläisliiton PJ, kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä, kaipaa aselakiin remonttia. Linkki Reserviläisliiton juttuun TÄSSÄ.  Kollegansa Jussi Halla-Aho, teki erittäin hyvän ehdotuksen edellisellä kaudelle, ennen siirtymistään Brysseliin, mutta tuosta ehdotuksesta ei ole mitään kuulunut.Siinä oli erittäin järkevä ajatus asepasseista. Siis kun olet saanut vaikka sen metsästyskortin, niin saat sitten asepassilla ostaa ja myydä rautoja minkä mielit. Erittäin hyvä ehdotus siis! Tätä ehdotusta tuki myös Lapin piirin kansanedustaja Heikki Autto.

YLE tituleeraan jutussa käyttämäänsä jannua, Iain Overtonia “aseasiantuntijaksi”. Nythän on muistettava, että “asiantuntija” on vaan joku, jota joku muu keksii tituleerata “asiantuntijaksi”. Tämä kyseinen jamppa on tuiki tavallinen “lehtimies” joka on lukenut journualistiikkaa, ainakin wikipedia-artikkelin mukaan, eli siis ei ole minkään sortin “asiantuntija” millään muulla alalla kuin englanninkielisten kansantajuisten uutisten ja fiilguud juttujen teossa. Tämä YLEn haastattelu menee selvästi sinne “hyvä olo”-juttujen puoleen.

“Asiantuntijaksi” ei tarvitse käydä esim pätevöittävää koulua tai kurssia. Riittää että joku muu tunnistaa sinut asiantuntijaksi. Iain Overton on “aseväkivalta asiantuntija” joka on “aseväkivaltaa vastustavan” englantilaisen Rauhanpalkintotäkyn jonkinmoinen seremoniamestari. Hän kirjoittaa jonkun kirjan ja on nyt sitten kiertämässä maailmaa että saisi myytyä pamflettiaan. Ainakaan ase-asiantuntija mr Iain Overton ei ole: Ei omista, ei ammu, ei metsästä. Joten ei voi olla kovin vakavasti otettava mies tällä edes tällä “aseväkivalta” saralla.

Itse retostelin Overtonin argumetaatiota 180 kuolleesta Suomessa, mutta Takkirauta tekee sen ainakin hauskemmin. Hyvin faktoja kestämäntön on tämän “asiantuntijan” argumentaatio tiukkojen aselakien maista. vaikkapa britannia, laiton mutka on hyvin halpa, halvempi kuin silloin kun pistoolit olivat UKssa sallittuja. Mutta älkää minua uskoko, lukekaa ja etsikää faktanne itse.

Sekä japanissa että Sveitsissä tehdään asukasmäärään nähden vähän surmia ampuma-asein. Japanissa yksityisen on käytännössä mahdoton omistaa asetta, Sveitsissä joka hemmolla on oma RK kotona. Mitä opimme tästä: JOS maassa tehdään suhteellisen kivoja rannekelloja, siellä ei tapeta pyssyillä ihmisiä.

Enemmänkin Iain on “rahankeruu” matkalla: Tarkoitus on saada SAKO/Beretta “tukemaan” hän omaa “kolmannen sektorin” toimijaansa. Siis suomeksi sanottuna kyseessä on yritys kiristää “lahjoituksia” omalle organisaatiolle. Kun riittävän ison lahjoituksen antaa, niin tämä “toimija” ei syynää ja tee ilkeitä otsikoita lahjoittajasta. Päinvastaisessa tapauksessa käy sitten niin, että organisaatio löytää tämmöisen kauhean mätäpaiseen maailmasta, ja alkaa aktiivisesti hankaloittaa bisneksiä. Ihan parhaaseen “Griinpiis” tyyliin siis. (Suomalaisille metsäfirmoille kävi näin Saksassa, älkää edes väittäkö ettette ole kuulleet.)

Tämän todistaa se, että mr Overton on on huolissaan SAKOn ja Lapuan (siis NAMMON) myymisttä aseista ja patruunoista. Huomatkaa että huoli oli kymmenen vuoden aikana myydyistä 500 miljoonan kamppeista. alkuperäisen jutun mukaan suomalasilla olisi joku “vastuu” myydysitä aseista. Höpö höpö. Sitten suomalaisilla on moraalinen vastuu myös vaikkapa fiskarsin kirveistä, jos niillä tapetaan joku, tai keittiöveisistä. Puhumattakaan Uudenkaupungin tehtaalla tehdyistä autoista, jos joku tumpelo jää niiden alle.

Tyhmällä tuotteella, aseella, puukolla, autolla, kaljalla, tai juustoklöntillä EI OLE vastuuta siitä miten sitä käytetään. Aseen, juuston, keittiöveitsen, tai kirjahyllyn tuottajalla EI OLE vastuuta siitä miten tuotetta käytetään. Tunteetonta ja tiedotonta rautamötikkää käytettäessä VASTUU on AINA, VAIN ja AINOASTAAN käyttäjällä. 

YLE on viisaasti jättänyt jutun suomennoksesta puuttumaan pahimmat Overtonin ylilyönnit. Hänestä mm aseiden omistus on OK, kunhan niitä veriotetaan riittävän raippamaisesti, että oppivat “tyhmät” myymään pyssynsä poies. Kunnollinen vihervassari siis.

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in Aseet, henk.koht, informaatiosota and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s