Sisäinen turvallisuus, Bahrainilaisten suurmoskeija, monikulttuurellisuus ja Olli Immosen ulostulema

Kesällä on kirjoittamisrintamalla ollut melko hiljaista; vaimoveitikka on teettänyt joitain rakennusprojekteja, ja tietenkin on pitänyt ihan lomaillakin. Mutta nyt oli niin monta juttua yhtäaikaa tulessa että pitää pieni kirjoitusharjoitus pitää. Olkaa siis hyvät:

Edit 6.1.2017. Rahoituspäätöstä on tehty ja 16.12.2016 jotain sopimusta veistetty. HS juttu. Supo ja Kaupunki ovat epäilevällä kannalla. Kuten kirjoitettu tarkoitus ei liene levittää ekumeenistä sanomaa. JOS maksumuuri tulee tiellä TÄSSÄ iltalehden lyhennelmä. Bahrain, wahhabismi ja ISIS yritetään pitää suurmoskeijasta kaukana. SuPo ja UM pyydetään kuitenkin tutkimaan asiaa.

Helsinkiin suunnitellaan suurmoskeijaa. Tässä ei per se ole mitään pahaa, mutta rahoittaja on erittäin erittäin erittäin vaarallinen: Samalla rahoituksella Etelä-Ruotsissa rakennut moskeija on kunnostautunut kutsumalla kyseenalaisia, siis yleisen turvallisuuden kannalata kyseenalaisia, imaameja puhumaan moskeijaansa, ja jonkinmoista pientä terroristivärväystäkin on harrastettu samaisessa establishmentissä. Linkkejä vaikka TÄSSÄ ja TÄSSÄ. Korostan että tuomioita ei ole tullut, mutta epäilyksiä ja huhuja on liikkunut. Kovin “monikulttuurinenkaan” ei tällainen moskeija ole, vaan palvelee sunniyhteisöä. Shiiat eivät siis oli tervetulleita, ollenkaan tai mitenkään.

Sama ongelma on mielestäni piispa Irja Askola ehdotuksella yhteisistä kirkoista muslimien kanssa. Koskapa edes evankelisluterilaiset, katoliset, ja ortodoksit eivät sovi samoihin kirkkoihin, kuin erikseen määritellyissä ekumeenisissa judansseissa, niin lienee turha kuvitella että muslimien kanssa saataisiin toimivaa yhteistyötä syntymään. Esimerkkinä vaikkapa hautajaiset. Herttoniemessä vuodelta 2009. Eli kahdet riiti eivät sovi samaan kirkkoon ja kaksi kukkoa ei sovi kanalaan: Heikompi lähtee, suosiolla tai jalat edellä.

Bahrainin tai vaikkapa Yhdistyneiden Arabi Emiraattien rahoittamat moskeijat ovat välttämättä lähellä muslimiveljeskuntaa, siis sitä samaa Muslimiveljeskuntaa joka on nyt nousussa arabimaailmassa Tunisiasta-Syyriaan. Nyt on vaan niin että sama Muslimiveljeskunta on maailman vanhin terroristiorganisaatio, ja näillä UAR ja Bahranilais moskeijoilla ostetaan vaikutusvaltaa muslimiyhteisöissä Euroopan puolelle. Eli eivät nämäkään maat ns hyvää hyvyyttään laita rahoja kiinni ulkomaisiin moskeijoihin. Kyllä tarve on saada muutakin hyvää kuin tehdä uskovat onnellisiksi. Vai veikkaatteko että 2000 neliötä muslimipopulaatiolle Helsingissä on liian vähän?

Esimerkiksi Rovaniemellä moskeija on hyvin vaatimaton paikka,  pitserian takahuone. Tunnen kohtuullisen hyvin paikallisen imaaminkin. Tolkun mies kaikin puolin. Mutta heille ei ole kukaan, vaikkapa Saudeista tullut tarjoamaan rahaa esimerkiksi vuokranmaksuun, että he saisivat mukavamman tilan käyttöön moskeijaksi. Rovaniemeläiset maksavat, kuulemma, itse vuokransa ja kulunsa. (Kuulemma siksi, että en ole tilikirjoja nähnyt, enkä ole yhdistyksen toiminassa muutenkaan mukana.)

Silti täälläkin on ollut takavuosina ongelmia shiia ja sunnimuslimien uskonnonopetuksen järjestämisessä, koskapa omasta piiristä saadut opettajat eivät ole kelvanneet yhteisöille. Lopputulos on se että Islamia opettaa ihan tavallinen suomalainen jamppa. (En ole minä, jos sitä ajattelitte.)

Samoin uutiset ympäri Eurooppaa kertovat siitä, että terroristivärväystä, rahankeruuta ja muuta normaalia yhteiskuntajärjestystä vaarantavaa toimintaa pyöritetään nimenomaan näistä “lahjoitus”moskeijoista käsin. Tämä onnistuu, koska rahoittaja yleensä vaatii saada nimittää mieleisensä imaamin(t) kyseiseen moskeijaan. Ja voitte arvata, että ainakaan näistä vanhoillisina tunnetuista Persianlahden maista ei mitään uskonnollisia uudistajia ainakaan tule.

Olli Immonen oli löytänyt lyyrillisen puolensa ja onnistui suututtamaan puolet internettiä, ja saamaan ison “kupla”-porukan vihat päälleen. Tosin kellekään joka on vaikkapa PerSujen vaalimanifestiin tutustunut ei VOINUT olla yllätys että “Persut don’t dig multiculturalism.” Joka muuta luuli on typerä. Mutta siitä seuraavaan epistolaan: Monikulttuurius.

Minä en halua asua vaikkapa Somalialaisessa heimokulttuurissa. Se on omaa porukkaakin kohtaan syrjivä, ja ei ole ylösrakentava kestävää yhteiskuntaa kohden. En halua asua myöskään Irakilaisessa yhteiskunta kulttuurissa, jossa poliittiset vastustajat, tai vaikkapa kaupallinen kilpailija nonnataan kylmäksi, kun omat pisnekset alkavat mennä kiville. En halua myöskään asua Venäläisessä oikeuskulttuurissa, jossa oikeus seuraa vain rahaa ja valtaa ja tosiaan servaa kaikki ne joilla ei näitä ole. En halua myöskään asua Saudi Arabialaisessa liikenne tai vaikkapa uskonnollisessa kulttuurissa. Minä en halua uskonnollista poliisia murhaamaan perheen tyttäriä jotka ovat vaikkapa keskustelleet liian pitkään ulkomaalaisten kanssa. ja kiva on että perheen tyttäretkin saavat ajaa autoa. Minä haluan elää Suomalaisessa kultuurissa, ja en halua, enkä kaipaa tänne veneen keikuttajia.

Työssäni tapaamani ihmiset venäläiset, libanonilaiset kurdit ja kiinalaiset ovat OK, pääsääntöisesti, mutta koulussa on Suomen koulukulttuuri. ja ympärillä suomalainen kulttuuri. Kestävää yhteiskuntaa ei voi syntyä siitä, että viimeksi tullut päättää säännöt. En hyväksy vaikkapa Itä-Eurooppalaisen maantierosvous ja kerjäämiskäytännön leviämisestä Suomeen.

Siis jokaisella on, ja täytyy olla, täysi oikeus harrastaa omaa kulttuuriaan kotona, niinkauan kun se kulttuurin noudattaminen ei loukkaa sen toisen oikeutta harrastaa omaa kultuuriaan omassa kotonaan. Jos se sopii Suomen lakiin: Ei tyttöjen ympärileikkauksia, ei kunniamurhia, ei pakkoavioliittoja alaikäisinä iäkkäille sukulaiäijille. Ei myöskin kaikelle positiiviselle syrjinnälle. En usko että kukaan haluaa olla, pidemmän päälle ainakaan, kiintiö yhtään mitään. Ja tämä koskee koko yhteiskuntaa: jokaisen joka menee vaikkapa lääkäriin tai sitten kouluun, täytyy voida luottaa siihen että paikalla oleva virkamies on asiansa osaava ja taitava. En halua myöskään tilanetta, jossa vaikkapa poliisin kanssa asioidessani joudun miettimään että mistähän kiintiöstä tämä on tänne päässyt.

Monikulttuurellisuus näyttää lisäävän väkivaltaa yhteiskunnassa ja on siksi riski sisäiselle turvallisuudelle. Valitettavasti. Näin tapahtuu väistämättä, jos ghettoutumista tapahtuu. Ghetottuminen taas tapahtuu, kun köyhyys ja syrjäytyneisyys kerääntyy niille huonoille alueille. Siis sinne jossa on ns “sosiaalista asuntokantaa”. Eli sinne mihin kaupunkien sosiaalitoimi sijoittaa maksukyvyttömiä ja muutenkin huonosti toimeentulevia ja syrjäytymisvaarassa olevia asiakkaita. Näillä alueilla sitten monenlainen syrjäytyminen kohtaa ja johtaa radikalisoitumiseen uskonnollisesti tai rikollisuuteen, mutta valitettavan harvoin sosiaaliseen nousuun vaikkapa koulutuksen kautta. Pohjoismaissa tämä kehitys on huipentunut Etelä-Ruotsissa Malmössä. Pitkin kesää olemme saaneet lueskella Malmön matalan intensiteetin kaupunkisodasta, jota on kuvailtu “rikollisjengien välienselvittelyksi”.

Määritys “rikollisjengit” pitää kyllä hyvin paikkaansa, mutta ko rikollisjoukkiot ovat nimenomaan etniseltä ja/tai kulttuurelliselta pohjalta muodostettuneita. Kyseiset rikollisjengit pitävät ghettoja vallassaan, ja pyrkivät, tiedostaen tai tiedostamattaan, luomaan niistä ZUS alueita. Siis alueita, jonne poliisikaan ei pienellä joukolla mene, ja mieluummin raskaammissa varusteissa.  Osa teoista menee varmasti testosteronin piikkiin, ja osa ihan normaali rikolliseen reviirijakoon. Mutta jostakin osasta pitäisi myös tilanteen tähän pisteeseen saattaneiden poliitikkojen kantaa vastuu.

Siksi ulkomaalaisten, turvapaikanhakijoiden ja turvapaikan saaneiden, ei työllisten vapaa muutto-oikeus on huono juttu kokonaiskuvassa: Suuri osa maahanmuuttajista pakkautuu Helsinkiin, jossa koko Uudenmaan resurssit ovat riittämättömät tämän väestömäärän hoitoon, ja samalla, vaikkapa täällä Rovaniemellä, on resurssien suhteen pientä joutokäyntiä. Älkää pelätkö, kyllä resursseista kaikki täälläkin käytetään kaikki, mutta samanlaisia massoja meillä ei ole kuin vaikkapa Helsingissä. Koska massat ovat pienempiä, niin koulutukseen pääsee heikommilla papereilla, kuin ehkä pitäisi. Tämä aiheuttaa tehottomuutta koulutuksessa.

Toki työtä ei ole Rovaniemellä saatavilla, joten työn perään pitää muutaa etelään. En tosin osaa sanoa tämänhetken työpaikkatilannetta Tre-Tku-Hki kolminaisuudessa. Työllisyysluvut ovat kuitenkin erittäin alhaiset, mikä johtaa taloudellisiin ongelmiin, sekä mahdollisesti turvallisuusongelmiin.

Sitten työllisyyden hoitoon värväytymällä sotimaan ulkomaille:

Suomen itsenäisyys on saatu pitkälle jääkärien ansiosta, jotka olivat selkeästi ulkomailla koulutettuja vakoilijoita ja terroristejä. Näin siis Venäjän tsaarillisen vallan mielestä. Siksi minusta meidän on oman historiamme takia sallittava osallistuminen vapaussotiin vaikkapa Syyriassa,  Vaikka kuinka joku määrittelisi porukan terroristeiksi. Olemme omalle vapaudellemme velkaa tämän. Mutta emme kyllä sitten hyväksy mitään pullikointia tai terrorismiä täällä, vaan nappaamme kävyn kylkeen sille joka sellaista yrittää. Postin käsittämätöntä päätöstä olla julkaisematta postimerkkisarjaa pidän erittäin pahana. “Länsimaisessa sivistysvaltiossa” moisesta ylenkatseesta olisi erotettu johtajia.

Ilmeisesti suomalaisia on värväytynyt käytävään Ukrainan sotaan molemille puolille, koskapa Backman blokissaan tekee propagandaa ainakin yhden suomalaisen kasvoilla ja kuvalla, ja tähdentää että värväytyminen palkkasotilaaksi ei ole rikos. Asia on juurikin näin, värvääminen ja osallistuminen on ikäänkuin kansalaisoikeus. Molemmin puolin rajaa. Samassa blokissa muuten olemattoman maan mielikuvitus edustuston tunnustamaton edustaja vaatii Suomalaisen puolueen kieltämistä. Melkoista fasismia!

Jonkinmoisena kannanottona Eugen Shaumanin muistamiseen, että hän oli jälleen “terroristi”. ja isämaallinen mies, joka on varmasti muistamisensa ansainnut. Vaikka Matti Vanhanen osoitti 2004 jälleen kerran erittäin huonoa makua todetessaan että terroristeja ei voi juhlia. Niin olen mieltä, että kyllä Shauman on paikkansa vaikkapa suurten suomalaisten joukossa (sija 34.) on ansainnut. Wikipediatsa löytyy artikkeli Sortokausien aktivismista, jos Suomen vapauttamninen ja terrorismin osuus siinä kiinnostaa.

LISÄYS 31.7.2015 Kävi niinkuin vähän uumoilinkin muutama päivä sitten. Rahoituskuviot ovat aiheuttaneet ja tappeluita Muslimiyhteisöjen välillä.

Hienoa ja toivottavasti kuumaa loppukesää kaikille huolimatta mielipiteistä!

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in Epäselvää ajatustenlentoa, henk.koht, Jotain aivan muuta and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s