Tacprogear Haulikon patruunatasku,

DSC_0035Tacprogearin haulikkopanostasku on suurikapasiteettinen, 18 patruunan, pystytasku. Taskussa on kolmessa kerroksessa 6 patruunapaikkaa kussakin. Tasku on suunnattu ammattikäyttöön, joka näkyy viimeisetelyssä ja työn laadussa.

Pientä  miinusta anna siitä, että taskussa on vain yksi pystysuuntainen MOLLE kiinnikke, jonka takia tasku ei pysy paikallaan niin tukevasti kun ehkä toivoisin. Tasku on saatavilla Milgearilta Oulusta, ja tuotteen sivu on TÄSSÄ. Valmistajan juttuja taskusta voi käydä katselemassa TÄÄLTÄ.DSC_0029

DSC_0028Päällimmäinen kerros on itse taskun kannessa, joten patruunat eivät ole siinä suojassa, mutta nopeasti käsiteltävissä kylläkin. Toinen kerron on nepparilla kiinni alimmassa kerroksessa, ja voidaan irrottaa heilumaan vapaasti kolmanteen kerrokseen käsiksi pääsemiseksi.

DSC_0032Ampujan on helppo ottaa kaksi patruunaa kerrallaan käteen ja ladata haulikkoa liikkuessa. Itse pidän pystytaskua parempana vaihtoehtona kuin vaakataskua patruunoiden käsittelyn kannalta. Kuten mainittu, tasku pääsee hieman elämään koska se on kiinni vain yhdellä MOLLE siivulla liivissä, mutta patruunat tulevat kyllä kauniisti käteen, ja ylimääräisellä voimallaa ei tarroja tai neppareita tarvitse repiä.

DSC_0033En pidä tarranauhaa ongelmallisena taskun avausmekanismina: noin käytännöllistä TST sovellusta ajatellen. Olettaen että lähdet täydelllä tai edes täydehköllä aseella toimiin, niin olet ampunut, ainakin kaksi kertaa, joka varmaan on kyllä herättänyt kaikki kuulomatkalla. (JOS siis olet ladannut vaikka kaksi skeettiä, kaksi täyteistä, kaksi susihaulia taskun päälle, ja joudut vaikkapa vaihtamaan latausta.)

Kun olet ladannut kuusi ekaa haulikkoon, niin ei usko että tarran repimisestä lähtevä ääni sinällään varoittaa enää yhtään ketään: Korvat soivat jo laukausäänistä, tai sitten ampuminen on kyllä varoittanut jo kaikkia jotka lähistöllä hiipivät. Airsoft sovelluksissa tietenkin tilanne vähän toinen kuin ruutiaseilla ammuttaessa. Airsoftissa eivät korvat soi laukausten jälkeen ja kuulosta on enemmän hyötyä tetsatessa.DSC_0034

Kun tasku on täyteen ladattu, on se aika paksu mötikkä, mutta ei nouse sanottavasti korkeammaksi kuin esimerkiksi AR-lipas-pistoolilipas kengurutasku, joten vaikka haluaisit matalaprofiilisen liivin, en kuitenkaan kaihtaisi tätä taskua, koska se tarjoaa kuitenkin suuren kapasiteetin pienelle alueelle. Ainakin Platecarrieriä kayttävät SRA ampujat osannevat arvostaa suhteellisen kapeaan tilaan menevää patruunataskua.

Oikeakätisen ampujan kannattaa sijoittaa tasku rinnan korkeudelle, ns “kakkoskerrokseen” äärimmäiseksi vasemmalle, joilloin patruunoiden käsittely on tukikädelle helpointa. Platecarrierin kanssa tilaa oli hintsusti, mutta kahden kengurulipastaskun kanssa mukaan sai yhden SRA toimimtapäivän rasteille vaaditut patruunat ja lippaat.

Tacprogearin haulikkolipastasku on kohtuuhintainen hyvin asiansa ajava haulikkopatruunatasku, joka on riittävän laadukas toimiakseen hyvin myös käytännössä.

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in Aseet ja varusteet, Kangastavara, Uncategorized, varustearvostelut, Varusteet and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s