Lohharikilpi kolme vuotta myöhässä

Entinen viestikoelaitos, eli nykyinen Puolustusvoiminen tiedustelulaitoksen 2010 tilaama Dragon Shield systeemi on pahasti myöhässä. Lentokone on olemassa, ja odottaa systeemiä toimitettavaksi. Tämä näyttää olevan hieman ongelmana Locheed-Martinin tuotteilla. Onhan heidän F-35 hävittäjänsäkin edelleen suurimmaksi osaksi tekeillä, vaikkakin rajoitetussa tuotannossa. Helsingin sanomat tiesi kertoa että Lockheed-Martin oli tuomittu jo viivästyssakkoihin.

Itse Dragon Shield on konttiin sjoitettu tiedustelusysteemi, joka tekee ainakin signaalitiedustelua Elektrmagneettisella spektrillä. Mukana saattaa olla varustus myös valokuvatiedustelua varten. Jokatapauksessa järjestelmään sisältyy maatukiasema. Patria vastaa järjestelmän yhteensovittamisesta muuhun tiedustelutiedon hallintaan tehtyyn järjestelmään. Ilmeisesti maatukijärjestelmä sijatsee Tikkakoskella, joskin sekin on kontissa ja siten siirrettävissä.

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in elektroniikka, ilmavoimat, Puolustusvoimat, teknologia, tiedustelu ja vakoilu and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Lohharikilpi kolme vuotta myöhässä

  1. RPG83 says:

    Kommentoin tuoreimpaan kirjoitukseesi, josko kommenttini tulisi varmasti luetuksi:

    Oletko harkinnut “Tapaus Sinisen” jatkamista? Ainakin skenaarion alku oli hyvin mielenkiintoinen, ja Euroopan poliittisen tilanteen muuttuminen tekee skenaariostasi ajankohtaisen. Luen mielelläni lisääkin, jos vain saat kirjoitettua jatko-osia!

    https://epamuodikkaitaajatuksia.wordpress.com/tag/tapaus-sininen/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s