Matti Vanhanen, ei presidenttiainesta

Matti Vanhanen päätti ilmoittaa ensimäisenä pyrkimyksestään Tasavalla presidentiksi. Vanhanen julkaisi mielenkiintoisen omakustanteen nimeltä “ulkopolitiikka” Voit käydä lukemassa TÄÄLTÄ . Entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja oli samoilla linjoilla kirjan kanssa. En ole itse kovin vakuuttunut kaikesta Vanhasen argumentoinnista.

Nimeonomaan ajatus NATO-liittoutuessa “ensi-iskun kohteeksi asettumisesta” on jonninjoutava: Tapahtuu mitä tahansa, JOMPI KUMPI tai MOLEMMAT sodan osapuolet ovat pistämässä Suomen sotilaallista-, liikenteellistä- ja teollista infraa halki poikki ja pinoon. Se on vain järkevää. Kumpikaan, NATO tai Venäjä, ei halua ottaa riskiä siitä, että lentokenttiä, satamia ja rautateitä annetaan vihollisen käyttöön sodan tuomiseksi kohti omia sydänmaita. Kannattaa edelleen katsoa karttaa, kuten Paasikivi sanoi. Edelleen kannattaa katsoa mitä Venäjä tekee, ja pohtia syitä mitkä siihen  johtivat. Syyriasta vetäydyttiin koska rahat ja koneet alkavat olla lopussa. Venäjä ei ole Varsovan liiton aikainen Neuvostoliitto, vaan noin Ranskan plus Hollannin tai Belgian painoluokkaa oleva suurvalta. Tärkeä, mutta ei mitenkään liian ylivoimainen Euroopan kontekstissa

Epäilen,  että Matti Vanhasella ei myöskään ole riittävää paineensietokykyä presidentin tehtävään näinä vaikeina aikoina. Kun Jokelan ja Kauhajoen ampumatapaukset tapahtuivat, Vanhasen hallituksen ainoa raktio oli syöksyä paniikissa rankaisemaan joitakuita. Eli siis pääasia, että jotain tehdään, aivan sama vaikuttaako se mihinkään. Annetaan siis periksi paineelle. Miksi Vanhanen myöskin valehteli Susan Kurosen tapaamisestaan?

Minua ei myöskään vakuuta Vanhas Matin arvostelukyky. Arvostelukyvyn puute tulee minusta esiin neiti Susan Ruususen tapauksessa. Vaikka jumal eddan”Korkean runo” kieltää morkkaamasta ketään jonka “järjen vie mennessään mahtava tunne” odotan pääministeriltä, puhumattakaan presidentiltä,  parempaa ihmistuntemusta ja pelisilmää. No kyllähän Iken tekstiviestit Tuksulle kuvaavat samaa arvostelukyvyttömyyttä, mutta siksi Ike onkin nyt kakkos- tai kolmosketjun miehiä Kokoomuksessa.  Matilta joka Susaninsa “IKEAssa tapasi” syyllistyi uuniperunoineen samaan arvostelukyvyn puutteeseen. Nettideittailu on sinänsä aivan OK, sieltä minäkin olen monta fiksua mimmiä tavannut, kun ei ne baarissa käy. Mutta MIKSI piti valehdella tapaamisesta IKEAssa? Onko “hyväksyttävämpää”? Tyhmintä on yrittää väistää “luuseriutta” nettideittailusta, jos sitten jää siitä valheesta kiinni. Jolloin on sekä heikkotahtoinen/valehtelija että luuseri.

Entäpä sitten Muhammed pilapiirrosten kanssa? Matti oli heti valmis pyytämään anteeksi kaikilta, jotka suostuivat kuuntelemaan. VAIKKA Suomen valtiolla ei ollut osaa eikä arpaa asiassa, tai edes mahdollisuutta vaikuttaa julkaisuun. Ei kovin suoraselkäistä toimintaa hallituksen toimitusjohtajalta. Matti ei myöskään halua että ihmiset saisivat keskutella asioista, jotka hän osaa päättää mielestään paremmin. Tästä kiitoksena ISOVELI-palkinto.

EN myöskään purematta niele Eugen Schaumanin niputtamista terroristiksi. Ilmeisesti Matin mielestä Suomen itsenäisyys on virhe, joka olisi pitänyt korjata  liittymällä Neuvostoliittoon.

Eli lyhyesti: Matti Vanhanen ei ole presidenttiainesta.

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in Aselait, Jotain aivan muuta and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s