EU:n ampuma-asedirektiivi, suhteutettuna

<dystopia> Lähitulevaisuudessa Lapin keskuspoliisiasemalla Kemissä

Huomenta,

Hyvää Huomenta! Että lupahaastatteluun tulossa. Oliskos Enontekiöltä pitkä ajo?

No, kyllähän siinä tietenkin muutama tunti vierähti. Sitä vähän ihmettelin, että miksi näitä nimismiehen haastatteluaikoja saa vai väliltä 8-10.00? Olisi paljon mukavampi, jos olisi vaikka klo 15.00 aika.

NOH, se on Tuolla etelässä päädytty tämmöiseen ratkaisuun, että se on työ-tuottavuus-tuloksellisuus kolmiossa paras kohta. Mutta että olisit uutta rautaa hommaamassa.

Kyllä joo. Alkaa tuo vanha olla, no vanha, ja käyttöä olisi.

Katsotaas näitä papereita. Elikkä maanteillä ajattelit ajaa, ja pääasiassa oman kylän ja Hetan väliä. Suuntaansa 60km.  Kuitenkin tuommosta kohtuukuntoista tietä. Sinänsä homma kunnossa, että sua ei ole rangaistu aijemmin, koska se olisi automatik johtanut nykyisenkin auton viemiseen. Pällitesti näköjään OK, ja lääkärinlausuntokin on.

Mutta kyllä tuommonen BMWn 5 sarjan auto on sulle aivan liian tehokas. Eihän siellä ole kuin 80km/h rajoitukset. Oikeastaan kun kerran koulubussi kulkee kylä ja hetan väliä aamuin illoin, niin teidän pitäisi käyttää sitä. Mutta ehkä minä voin ehkä taipua KIA Ceed farmariin, mutta se on kyllä jo ylärajalla. Oikeastaan ylärajan yli. Parempi olisi joku mopoauto. Lapsethan pääsee kuitenkin kylille sillä bussilla. Ja tämä lupahan tulee olemaan, tottakai, määräaikainen 5v.

Mitenkäs vaimo suhtautuu tämmöseen autolla ajeluun? Onko ollut vastaan?

 

Ei, ei. Kyllähän se meillä on vähän niinkuin pakko olla. Eihän meiltä tuo jokapäiväinen elämä muuten onnistu. Olisi pakko jättää elo sinne, kun ei kelkoillakaan saa enää missään ajaa ja kesällä menisi pyöräilyksi se tilan hoito.

Eihän se nyt suuri ongelma olisi. Kyllä jos tahtoa on niin keinot löytyy. Mutta kuitenkin Luvanthan sinä jo maksoit, eli tavataan viiden vuoden päästä uusintahaastattelussa. Ja kannattaa sitä kaasujalkaa varoa, että ei haeta KIAa pois jo aikaisemmin. Näkemiin

Näkemiin.

</dystopia>

Eli Tässä pistoolin hankintaa mukaeltuna vihervassareiden toivesuomeen, jossa autoilukin tehdään niin hankalaksi, että kukaan ei haluaisi, ja kerätään samalla hyvät hillot byrokratian pyörittämiseen.

Haluan nyt varoittaa kaikkia metsästäjiä, ammunan harrastajia, sekä aktiivi reserviläisiä.

Seuraava tekstinpätkä on Firearm United Finlandin FB sivulta.

Kompromissiehdotus näyttäisi olevan seuraavanlainen:
1. Alaikäiset saavat jatkossakin harrastaa.
2. Lääkärintesteistä tulisi vapaaehtoisia ja jäsenmaat saavat itse päättää ottavatko he ne käyttöön.
3. Vaaralliset puoliautomaatit kielletään ja ne, joilla on niitä ennestään saavat pitää jo omistamansa aseet.
Sivulla 19 löytyy lista “vaarallisista ominaisuuksista”:
– Aseeseen voidaan kiinnittää yli 6 patruunan lipas.
– Aseessa on pistoolikahva.
– Alle 830 mm kokonaispituus
– Piipun pituus on alle 450 mm.

Yksikin näistä, niin ase muuttuu kielletyksi ja sen myyminen ei enää ole sallittua. Eli aseet siirtyvät “Stenan” kautta kierrätykseen kun lupaedellytykset eivät enää täyty.

Tämän lisäksi seuraavia havaintoja voidaan lähemmässä tarkastelussa tehdä:
Tsekki, Liettua ja Puola haluavat varauksen sille, että “automaatti-puolarikonversiot” kategoria kielletään. Bulgaria, Viro, Italia (?), Liettua, Malta ja Slovakia vastustavat tätä. Tsekki ja liettua näkyvimmin.

B7 kieltoa nykyisen määritelmän perusteella (pistoolikahva, +6 patruunan lipas, alle 830 mm, piippu alle 450 mm) vastustavat seuraavat maat:
Bulgaria, Viro, Ranska (?), Italia, Liettua, Malta, Slovakia, Suomi, Sveitsi (?)
Tämän lisäksi Ruotsi joko perseili, tai ehdotti B7 kategorian uutta määritelmää:
Puoliautomaatit joihin saa yli 5 patruunan lippaan ja aseet, jotka on rakennettu siten, että käyvät paremmin taistelutilanteeseen kuin metsästykseen.

Eli suurimmaksi osaksi kosmetiikka edellä taas mennään. EUn edellisessä direktiivissä minimipituudeksi oli määritelty 600mm, joten pituus tulee nyt lähemmäksi suomimittoja 840mm.

Koska kävi selväksi, että B7 eli puoliautomaattikivääreitä ei ole poliittisesti mahdollista kieltää, Hollanti tuo kompromissiesityksessään mukaan yhtälöön juttuja, joilla aseet kielletään, mutta ei ei leikisti siksi, että ne ovat SRAhan ja muuhun toiminnalliseen ammuntaan sopivia puoliautomaatteja, eli itselataavia, kuten sanotaan.

Huomattavaa tässä on lihavoitu kohta jossa sanotaan että JOKIN NÄISTÄ TÄYTTYY. Eli käytännössä pelkkä psitoolikahva, vaikkapa pumppuhaulikossa, riittää aseen kieltämiseen, vaikka sillä ei mitään tekemistä sinänsä EUn mandariinien lempiprojektin kanssa olekaan. Vaikkapa tässä Hatsanin puolari haulikko . Huomattavaa myös että muutamia normaali pulttilukkokivääreitäkin kiellettäisiin tällä perusteella.

Toinen seikka on tuo piipun pituus. Siis huomatkaa PIIPUN pituus. Siis ei piippu ja vaikkapa liekinsammutin. Vaikkapa kotoisen sakolaisen piipunpituus on 420mm eli M-92 menisi kieltolistalle. Samoin omakin kilpakalusteeni Stag Arms 2T jossa 16″ eli 40, 64 mm. menisi vaihtoon.

Suurin osa pulttilukkoisista irtolippaallisista kivääreistä menisi kieltolistalle siksi että niihin saa suuremman kuin 6 patruunan lippaan. Eli huomatkaa metsästäjät, kyllä tämä koskee oikeasti teitäkin. Vaikka tehtaalta tulisikin pienempää lipasta, niin TARVIKELIPPAINA on saatavilla kyllä isompaa.

Eli Hollannin “kompromissi” ehdotus on oikeastaan huonompi, kuin komission alkuperäinen.

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s