Sisäministeriön Sisäisen turvallisuuden arvio

Sisäministeriö julkaisi sisäisen turvallisuuden selvityksen 19.5.2016 pohjaksi kans. strategian määrittelylle. Mutta ensiksi tiedootteen melkein koko ensimäinen kappale:Uusia uhkia ovat esimerkiksi Venäjän ja lännen suhteiden huononeminen, laajamittainen laiton maahantulo sekä hybridi- ja kyberuhat. Samalla vanhat uhat ovat säilyneet. Ihmisten turvallisuudentunteessa on merkkejä heikkenemisestä. Kielteisen kehityksen pysäyttämiseksi hallitus vahvistaa turvallisuusviranomaisten toimintakykyä. Samalla niukat resurssit vaativat toiminnan sopeuttamista ja viranomaisten tehtävien priorisointia.

Suomeksi tämä tarkoittaa että: Vakoilu Suomessa on noussut kylmän sodan tasolle, ja että pakolaiskriisi on tuonut Suomeen selkeän Terroriuhan, vaikka tutkijat ovatkin väittäneet, että terroristeja ei pakolaisvirrassa solju. Poliisi vetäytyy edelleen kohti etelää, eikä pysty vastaamaan tavan kansalaisten turvallisuudeta muualla kuin kasvukeskusten keskustoissa. Ja lisää pitää säästää ja palveluja huonontaa.

Ensinäkin Ylen uutisessa aiheesta, ministeri Orpo valitteli poliisien vähenemistä: “Emme pyri aktiivisesti vähentämään poliisien määrää” Lihavointi on omani. Siis poliisien määrää vähennetään leikkaamalla koulutuspaikoista niin, että poliisien määrä vähenee alle 7000 tuhannen ja vakiintuu noin “sille tasolle”. Tämä siis tilanteessa, jossa puolet raiskauksista ja kaksi kolmasosaa muista väkivaltarikoksista jää selvittämättä. Tämä siis jos syyllistä ei valmiiksi tiedetä.

Sanoisin, että joku nyt ei tässä logiikassa vakuuta: Koska meillä on, jo nyt, liian vähän poliiseja, täytyy poliisien määrää vähentää. Koska meillä on naurettavan alhaiset väkivaltarikosten selvittämisluvut, täytyy poliisien määrää vähentää. Koska meillä on selkeä turvallisuusvaje kasvukeskuksien ulkopuolella, täytyy poliisien määrää vähentää. Luulevatko Interminin hyväpalkkaiset virkamiehet, että hallintoalamaiset ovat todellakin näin tyhmiä? Ilmeisesti, ainakaan “riippumattoman ja hyvän tiedonvälityksen” toimittajat nielivät kaiken kyseenalaistamatta mitään. #huippujournualismiSuomessa

Näyttää siltä, että tarkoitus on vain avata tilaa (turvallisuus)yritystoiminnalle: Lähinnä vartiointipalveluille. Rikoksiahan eivät vartiointiliikkeet saa, toistaiseksi ainakaan, selvittää. Ilmeisesti Sisäministeriössä halutaan ojentaa ystävyyden kättä myös Soldiers of Odin kansalaisliikkeelle, koskapa “kansalaisliikkeiden” kanssa toivotaan yhteityötä. Vasemmistoliittoon sidoksissa olevien ryhmien laitonta henkilörekisterin pitoa ja tiedustelutoimintaa haluttaneen siis myös tukea jollain tavalla.

Samaan syssyyn PoHan asehallintoyksikkö yrittää auttaa EUn vastatuulessa olevaa tuliasedirektiiviä eteenpäin, kansallisesta ja kansainvälisestä vastustuksesta huolimatta, antamalla totuusarvoltaan äärimmäisen kyseenalaisia lausuntoja EU komission tarpeisiin. Imeisesti kovapalkkaista EU hommaa kyttää J. Kataisen lisäksi moni muukin. Huolestussavaa tämä on siksi, että vartiontiliikkeistä ei ole minkään turvallisuusvajeen paikkaajiksi maaseudulla. Tarkoitus on vain avata toimintaikkuna kansainvälisille varasliigoille ja terrorismille.

Jokaisen ajattelevan yksilön alkaa olla syytä olla huolissaan sisäisestä turvallisuudesta. Sisäminiteriö ei ainakaan näytä tietävän mitä se on tekemässä.

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in Epäselvää ajatustenlentoa, maahanmuuttajat, sisäinen turvallisuus, terrorismi, tiedustelu ja vakoilu, uhka-arvio and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s