Gripen E:n julkkarit 18.5.2016

Ruotsalaiset tekivät julkaisusta hienon shown, olisipa ollut hieno olla paikan päällä. Erityisesti jäi mietityttämään, tässä vaiheessa, tämä SAABin E-stealth konsepti. ILMEISESTI, en tiedä, en ole nähnyt dokumentaatiota enkä muutoinkaan päässyt tutustumaan Gripenin ELSO komponentteihin.

MUTTA juontajat tuntuivat viittaavan sopivalla hetkellä sopivan signaalin lähettämiseen, niin että tutkan aalto, sanotaan tässä aalto A saadaan törmäämään Gripenin lähettämään aaltoon Bhen sellaisella hetkellä, että B aalto heikentää A signaalia. Eli matematiikassa saataisiin yhtälö A, B=-A –>A+B=0. Mutta tämä vaatii tehokkaan tietokoneen ohjaamaan toimintaa. Pahimmillaan, jos kaikki lähetyksessä menee persiilleen, niin B ei olekaan A negaatio, vaan vahvistaa A-aaltoa.  Tutka aallot ovat siniaaltoja, jotka käyttäytyvät täysin ennustettavasti ajan ja matkan funktioina.

Sinänsä homma on “helppoa” mutta vaatii hyvin synkronissa olevaa tietokone-lähetin komboa. Tietokoneiden laskentatehot ovat sellaisia, että valo ehtii kulkea enään muutamia senttejä yhden “laskun” aikana, joten tämmöinen lähettimellä hämääminen on tullut mahdolliseksi. Tietenkin niin että milliaaltoja voidaan hämätä millitutkilla, ja desimetriaaltoja desimetritutkilla.

Webcast nauhoitus.

Itse aion lueskella tästä asiasta lisää, kun pääsen lomille.

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in HX-ohjelma and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s