Sisäinen turvallisuus, ISIS ja SUPO

Eli SuPo sitten tiedotti(Kaleva, YLE, Iltalehti, HS) tänään tämmöistä: Suomesta ISISkseen lähtenyt noin 80 henkilöä. suomalaislähtöisiä edennyt ISIksen johtotehtäviin.(Veikkaan että pikemminkin keskijohtoon, kuin sinne pyramidin terävämpään päähän.) ja että Suomeen on palannut noin 20 taistelijaa, jotka ovat, yllätys yllätys, hyvin turvallisuustietoisia. Seurattavien määrä on noussut vuodessa 50%, aika huomattava kasvu siis. SuPo on toimittanut myös KRPlle “useita” kokonaisuuksia tutkittavaksi.

Suomi on osallistunut muiden länsimaiden kanssa ISIKsen vastaiseen rintamaan, ja kouluttanut Peshmergoja Irakin ja Syyrian raja-alueilla. Aivan oikein. Nyt kuitenkin tilanne lienee se, että lähtölaskenta Suomen ensimäiseen omaan terroriiskuun on alkanut. Suomi on oleellisesti pehmeämpi kohde kuin Ranska ja pariisi. Ransakn turvallisuusviranomaiset ovat kuulemma “estäneet useita” terrori-iskuja Ranskan alueella.

Suomella olisi vielä aikaa tehdä ainakin yksi juttu, jolla Charlie Hedbon ja 13.11.15 pariisin iskujen tapaisten terroritekojen vaikutusta voidaan lievittää, ja yleistä turvallisuutta parantaa. Nyt ehtii vielä laittaa täytäntöön Interpolin suosituksen tavallisten kansalaisten aseenkannon legalisoimisesta. Siis käytännössä USAn joidenkin osavaltioden Concealed carry tyyppinen ratkaisu. Tyypillisesti tavalliset kansalaiset ovat ensimäisiä terrori-iskun tapahtumapaikalla, ja voisivat sitten omilla aseillaan taisitella vastaan, sensijaan että joutuvat jäämään odottamaan omaa vuoroaan teloituksessa. Tästä on hyvät kokemukset esimerkiksi 2013 Westgate terrori-iskussa, jossa paikalliset pystyivät auttamaan uhreja paljon ennen kuin varsinaiset viranomaiset saivat tehtyä reagoitua.

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in Aselait, maahanmuuttajat, Mamut, sisäinen turvallisuus, terrorismi and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s