Punainen Kiina nousevana Lapin siirtomaavaltana.

Kommunistinen Kiinan kansantasavalta on kunnostautunut Eteläisessä Afrikassa brittien jälkeen uutena siirtomaavalta tämä valloitus ei ole ollut mitään kaunista katsottavaa vaikka se onkin tapahtunut rahan ja kehitysavun voimilla.  esimerkiksi Etelä-Afrikassa ollaan seuraavaksi siirtymässä lapsille pakolliseen kiinan kielen opetukseen, ilmeisesti, Englannin rinnalla.  Sinänsä eteläafrikkalaiset saavat toki omassa maassaan tehdä ihan mitä haluavat, mutta tuo yhden siirtomaavallan kielen vaihtaminen toisen siirtomaavallan kieleen tietenkin tuntuu vähän perverssiltä.

Suomi on liittymässä nyt tähän samaan eteläisen Afrikan “kehittyvien maiden” joukkoon päästämällä isot kiinalaiset firmat oikein tukevasti, varsinkin Lapin, markkinoille.  Kemijärvelle tulee iso sellutehdas  Toinen juttu, sekä Kemiin tehdään suuren suuri biopolttoaine tehdas.  Firman tulee omistamaan Kaidi ja Olen melko varma että hyvin suuri osa työntekijöistä tässä kompleksissa tulee olemaan kiinalaisia, kuten on tavannut kiinalaisten firmoissa olla.  Suomalaisia tehtaalle tulee vain hyvin pieni määrä, tietenkin raaka-aineet Kemin ympäristöstä,  mutta koko tehtaan perustaminen odotti Suomen hallituksen päätöstä pistää 30% viinaa Kaidin tehtaalta lisää polttoaineeseen.  Eräänlainen “sähkön syöttötariffi” saatiin taas synnytettyä, ja veronalaiset autoilijat saavat maksaa. Siis sikäli, että autojamme ei ole suunniteltu 30% alkoholia sisältävän polttoaineen käyttöön. En ole sen alan insinöörejä, mutta uskon että epäsopiva polttoainen aiheuttaa ongelmia autoilijoille.  

Näilläkin polttoaine hinnoilla kaide halusi päästä varman lahjarahan lähteen kylkeen ja suomalaiset olivat jälleen kerran sinisilmäisiä ja valmiita myymään sellaisen kunhan vain saadaan teollisuutta Suomeen.  Veikkaanpa että kun tämäkin tehdas jossakin vaiheessa väistämättä loppuu niin “paskat” jäävät suomalaisen veronmaksajan rahoilla siivottavaksi. Kiina kun ei ole mikään ympäristötekniikan  tai -suojelun supervalta.  

Samoin kiinalaiset suunnittelevat suurta matkailu ryntäystä Lappiin jossa tietenkin myydään kiinalaisille matkoja joulupukilla puhtaalla luonnolla ja poroilla. Aluksi on tarkoitus tehdä yhteistyötä suomalaisten kanssa, mutta uskompa, että nopeasti tulee kysymykseen, samoin kuin brittimatkanjärjestäjillä OMIEN lomakylien ja keskusten tekeminen Suomeen.  Eipä taida siinäkään lomakylässä tulla olemaan montaa suomalaista ikinä töissä.  Rahat mitä tälläisista projekteista Suomeen jäävät tulevat olemaan ensimmäiset maan myyminen sekä rakennusvaiheessa myytävät materiaalit. Mutta veikkaan hyvin vahvasti, että rakennusmiehetkin tulevat Kiinasta ja kaikki rakennetaan kiinalaisten ei suomalaisten standardien mukaan.  Sekä matkailijat omistajat, että kaikki muukin tähän matkailu kylään, tulee Kiinasta ja suomalaiset saavat Katsoa päältä.  

Eli moisesta lomaparatiisista Suomeen tulee ei käytännössä juuri mitään hyötyä tule pikemminkin haittaa: Kiina on jo nykyäänkin hyvin “ankaralla kädellä” vainonnut Suomessa asuvia kiinalaisia toisinajattelijoita ja MSS on toiminut siis jo Suomen maaperällä seuraamalla toisinajattelijoita. Rikosnimike tälle tulee olemaan, jossakin vaiheessa, pakolaisvakoilu, mutta se ei vielä ole Suomen rikoslaissa. Tietenkään Suojelupoliisi ei siedä sitä, että heidän tontilleen tullaan närkkimään.  Samoin suuret massat kiinalaisia, jotka matkustavat Suomeen tulevat helpottamaan kiinalaisten yritysvakoilua Suomessa ja siitähän kiinalaiset osaavat oikein hienosti tehdä: Tuotekehitys on ulkoistettu ja yritetään vain päästä kopioimaan länsimaisia tuotteita.

Kiinalaiset siis sijoittavat Suomeen, ainakin rakennusvaiheessa, muutamia miljardeja ja saavat näin näköjään Sipilän hallituksesta erittäin hyvän otteen.  Sipilän hallitukselle mikään ei näytä olevan ulko- tai turvallisuuspolitiikkaa tai vaan talouspolitiikkaa.  Suomihan on niin pieni talous, eli täällä on melko helppo ostaa vaikutusvaltaa, kuten Kiinalaiset ovat tehneet. Firmojen keulakuviksi palkataan suomalaisia  tai edes muuten eurooppalaisen näköisiä ihmisiä, mutta kaikki päätökset tehdään kaukana Kiinassa ja sen mukaan sen mukaan sitten täällä on Suomessakin elettävä.  

Tällä keinolla kiinalaiset saavat ostettua vaikutusvaltaa pikkuriikkisen myös Euroopan unionista. Luonnollisesti Suomen painoarvo on Euroopassa melko pieni mutta aina kaikki on lisänä rokassa. Ajatellaanpa kuinka kiltisti Suomi teki päätöksen lisätä 30% Bioalkoholia polttoaineeseen, mikä ei, ainakaan ilmeisesti, suomalaisten autojen elinikää pidennä, mutta “hei me saatiin Kiinasta tehdas”.  Samoin pelkkä ajatus näin kylmillä selkosilla, että pitäisi siirtyä sähköautojen käyttöön kuulostaa lähinnä naurettavalta: Rovaniemeltä, joka on Lapin pääkaupunki, on Lappia vielä 500km eteenpäin ja 30 pakkasissa yksikään sähköauto ei liikahda Karigasniemeltä Rovaniemelle yhden tankkauksen taktiikalla. Akkutekniikka nyt on vaan siinä vaiheessa että parempaan ei pystytä.  Sille ei voi mitään. Suomen hallituksen, sinänsä hyvää tarkoittava, päätös autokannan uudistamisesta ja vihertämisestä ei tule oikein kantamaan, ainakaan kiitosta, täältä pohjoisilta leveyksiltä. Olisiko taas ollut parempi suunnitella Etelä-Suomeen yhdet toimintatavat, vaikka tämä viherautopäätös, ja jättää meidät pohjoisen asukkaat ajelemaan normaaleilla diesel-autoilla. Niillä meidän sitten on vähän halvempi ajaa näitä sadan kilometrin työmatkoja.

Tämä lisää Suomen eri osien eriarvoisuutta, ja ei ainakaan auta suomalaisten sisäiseen jakautumiseen: Helsingissä tehdyt päätökset nähdään lähinnä vittuiluna tavan ihmisille.

Saa nähdä sitten miten kiinalaisten kanssa käydään.

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in Jotain aivan muuta, Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Punainen Kiina nousevana Lapin siirtomaavaltana.

  1. Pertti Latvala says:

    No silleesti! Saksalainen ei aikoinaan saanut Suomea mutta nyt sen saavat muutamalla eurolla kiinalaiset ja ryssät. Hyvää varmaan hallitus tarkoittaa kun antaa maa-alueita ulukomaalaisille ja myy halvalla pohjavedet ja ernergiaverkoston mutta hyvää siitä ei seuraa meille tavallisille tallaajille. Sähkön hinta nousee ja muutamat henkilöt saavat jonkun euron maidensa myynnistä. Biopolttoaine viinoineen hajottaa autot ja tesla tekee kalliilla uusia!
    Nyt tarvitaan Suomeen poikkeuslaki ja ajetaan noi kiinalaiset ja ryssät matkoihinsa sekä lunastetaan 1 eurolla sähköverkosto takaisin. Eikö se joku aika sitten jokin pankki myyty eurolla? Miksi siis ei lunastettaisi verkosto itelle takaisin? Kuis lie sitten kävisi hintojen?

    Kirjoittelehan IsoT näitä juttujas niin pysyy ajatus virkeänä!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s