Armytek Wizard, reservitaistelijan johtotähti, ja lamppu jota Gandalfkin käyttäisi.

TomiWizardPaassaBlurrattuOstin kyseisen Wizard v3 otsalampun loka-marraskuun vaihteessa tulevia zombiemetsästyksiä varten. Varsinaisesti olin menossa vain asevaloa hakemaan, mutta kun tuli vastaan sopivassa paikassa ja sopivalla hinnalla, niin otin kuleksimasta Rovaniemen Lumisesta.

20181106_193727

Wizard on kunnon kokoinen ja painoinen värkki. Wizard tarjoaa pikkuveli Elfiä nohevammat ominaisuudet ulkonaliikkujalle.

Tarve moiselle kamppeelle syntyi, kun “kiinalaisesta ihmeestä” oli hukkunut patterikotelon takakansi, ja uutta otsalamppua oli siis tarve saada. Ja vaikka täytyy myöntää, että Kiinan vekottimella oli kunnioitettava valoteho ja halpa hinta, niin ei sen kanssa kuitenkaan ehkä ainoataan haluaisi laittaa peliin. Sensijaan Armytekin jannut Kanadassa ovat tehneet jämäkänoloisen vehkeen kotiseutukommandon käyttää. Armytek Wizard on kunnolla tehdyn tuntuinen ja jämäkän oloinen kampe, jolla on aivan riittävän kattavat säädöt sitä mainittua reservin taistelijaa ajatellen.

Wizard on USBllä magneettipäällä ladattava, ja syö 3,7v 3400 mAh akkuja (tyyppi 18650), joten jos useampia akkujan on, on tämmöinen pikalatausmahdollisuus olemassa. Muuten magneetipäinen USB laturi käy kiinni  standardiin USB päähän ja lataa vehkeen käyttövalmiiksi sen mukaan mitä laturi mAh:ta pukkaa. Normi kännykkälaturilla lataus kestää noin kolme ja puoli tuntia ja ns “Tablettilaturilla” vajaat kaksi tuntia.

Paras ominaisuus Wizardissa on kattavat valovoimat. Heikoimmalla “kuunvalo” tai “tulikärpänen” asetuksilla, se ei pimeässäkään häikäise keskustelukumppania, ja on huomattavan huomaamaton vaihtoehto metsässä kävelyyn: Valoa ei juuri tule, mutta valaisee juuri sen verran että näkee minne koipensa lykkää. Kännykän kamera on senverran aneeminen, että sillä ei juuri ja juuri havaittaa kuunvalomoodia saa näkymään allaolevassa videossa.

 

Kirkkaimmillaan noin 1000 lumen voima on “ihan tarpeeksi” ja silloinkin linssin hyvä muotoilu ja suunnittelu siroaa valoa noin 30 astetta kirkkaan pisteen ulkopuolelle, joten vaikutelmaa kirkkaan tunnelin sisälle katsomisesta ei tule. Takuuta Armytek lupaa 10 vuotta, ja voisin kuvitella vempaimen sen kestävän käpisteltyäni sitä. Akkuhan on se “huonoin” osa valossa, ja sen saa vaihdettua, joten akun tuhoutumisen takia ei vehjettä tarvitse hävittää. Kunhan muistaa poistaa akun laitteesta kesäksi.

Mekaanisestä kestävyydestä kertovat myös pudotuskorkeus 5m ja upotussyvyys 10 metriä. Kanadalaiset ovat brosyyriensä mukaan lähteneet tekemään maailman parasta valaisinta ja ovat, jos eivät onnistuneet, niin päässeet ainakin todella lähelle maalia.

 

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in Reserviläiset, varustearvostelut, varusteet and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s