Australian uudet sukellusveneet: Selkeä reagointi Kiinan aiheuttamaan uhkaan Tyynellämerellä

Kuten saimme alku viikosta kuulla, on Australia ostamassa 12 Ranskalaista Barracuda tyyppistä sukellusvenettä. Luokka korvaa ruotsalaisen Kokumsin, australialaiselta nimeltään Collins luokan diesel-sähköiset veneet. upouudella ranskassakin vasta käyttöön tulevalla Barracuda sukellusveneluokalla.

Australian valmistautuminen Kiinan kansatasavallan aiheuttamaan uhkaan näkyy kahdella tavalla: ensinäkin kuusi Collinsia korvataan kahdellatoista Barracudalla. Toisekseen Barracudat (4000t) ovat noin 20% suurempia kuin Collinsit (3400t). Barracudat eivät ole täsmälleen sama luokka kuin Ranskan Barracudat; Sama tekniikka ja sensorit, mutta perinteisellä diesel-sähköisellä koneistolla.

Kolmannekseen Barracudalla on kyky ampua myös ristelyohjuksia (SCALP) torpedoiden (F 21 Artemis) ja normaalien meritorjuntaohjusten (Exocet) lisäksi. Tämä on luonnollisesti hyvä lisä Australian kykyyn pitää puolensa Tyynenmeren alueella, jossa Kiina alkaa tehdä peliliikkeitä varmistaakseen merialueita omaan talousalueeseensa.

 

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in merivoimat, teknologia, Tilanne päällä, voimapolitiikka and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s