Näin Naapurissa: Venäjällä valmistetaan kansaa henkisesti konfliktiin Suomen kanssa.

Äänislinnan valloittamisen muistopäivän yhteydessä Karjalan FSB on julkaissut muutamia suomalaisten julmuuksista (Tässä Helsingin Sanomien juttu) kertovia dokumettejä. Nämä dokumentit kuuluvat samaan sarjaan kuin tarinat, joissa suomalaisia syytetään sotavankien hautaamisesta KGBn 1930-luvulla likvidoimien ihmisten päälle Sandarmohissa. Vaikka jutussa kerrotaankin, että venäläisetkin tutkijat pitävät väitteitä tuulesta temmattuina, ei tällä ole väliä. TÄRKEÄÄ asiassa on kuinka tavallinen Katjusha tai Ivan asian kuulee ja käsittää. Koskapa Venäjän hallinto on kunnostautunut kovasti suomalaisten tölvimisessä viimevuosina. Tämä tuskin tapahtuu ilman syytä. Tarkistin Sputnik.comin ja RT.comin, joissa asiaa ei oltu käsitelty, joten tämä uutinen on todennäköisesti tarkoitettu vain Venäjän sisäiseen kulutukseen.

Mihin tällaista uutisointia sitten tarvitaan? Kaikkien lokakampanjoiden tarkoitus on, luonnollisesti, aiheutta halveksuntaa tai vihaa lokakampanjan maalia kohtaan. Miksi sitten “perusvenäläiset” pitäisi saada vihaamaan/halveksimaan Suomea ja suomalaisia? Koska silloin on helpompi myydä venäläisille “jonkin konflikti Suomen” kanssa, jossa saattaa kuolla ja vammautua myös venäläisiä. Venäjän rajat ovat Euroopassa ovat aikalailla pullollaan erilaisia isompia ja pienempiä sekä kuumenpia ja jäädytetympiä konflikteja.

Suurvalloilla on käynnissä normaali “Suuri peli”, tai kylmä sota vol 2. Suuressa pelissä Venäjän on tärkeää kaventaa Suomen liikkumatilaa, ja palauttaa Suomi takaisin “refleksiivisen kontrollinen” ja syvän suomettumisen aikaan, jolloin Kremlin kellokkaat saavat päättää kuka Suomessa pitää valtaa ja mitä hän päättää. Tämä ei luonnollisestikaan ole suomalaisille ja Suomelle mikään hyvä juttu.

Suomi tarjoilee venäjälle suorastaan lapaan, kun Suomessa keskustellaan saamelaisten itsemääräämisoikeudesta ja vaaliluetteloista ruokitaan tåässä ajatusta separatismista. Kannattaa muistaa, että Venäjältä löytyy jo 1950-luvulla perustettu “saamelaisten vapautusrintama” RVBFL, jonka voisi nyt päivittää palvelemaan kremlin etuja. Voit lukea lisää TÄÄLTÄ tai TÄÄLTÄ. Tämä palvelisi suoraan “saamelaisten vapaavaltiota” Pohjoiskalotilla, joka tietenkin tekisi onglemia suomalaisille, ruotalaisille että norjalaisille. (Itse kirja “kylmää sotaa Lapissa” on myös lukemisen arvoinen. Mitä nyt lähtee tangenteille Vietnamiin yhtäkkiä.)

Muuan “Helsingin Yliopiston Dosentti” voisi nyt koittaa kritisoida selkeästi valheellista uutisointia Venäjällä. En kuitenkaan pidättele henkeäni sitä odotellessa.

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in hybridisota, hypoteesitilanne, informaatiosota, sisäinen turvallisuus, Skenaariot, Suomi ja Ruotsi, Tilanne päällä, voimapolitiikka and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s