Typhoonit Ahvenanmaan yllä.

Alla lupaamani video Typhoonien taistelusta Su-27 ja 35 E sekä MiG29SMT ja 35 koneita vastaan. Video on tuotettu Command Modern Operations simulaatioympäristöllä. Jos haluat tietää mitä tätä ennen on tapahtunut, niin katso edellinen postaus jossa käydään läpi tapahtumat tähän asti.

Video made by Command modern warfare. Topmost video is narrated in Finnish. English version is upcoming.

Uusi yritys videosta ilman ääniä.
Tässä tilastoituna 9 skenaarion kulkua. Tässä kohtaa alkaa jo jotain ennustavuutta olla. numero 8 oli sikäli erilainen, että asetin ohjusmääräksi aina 1 per lentokone, kun se on normaalisti 4. ja 5. polven koneisiin kaksi.

Losses kohdassa näkyvät pudotetut koneet kahden ensinmäisen typhoon parin jäljiltä. Useimmiten toiselle kierrokselle näyttää selviävän MiG-29 SMT. Tämä luultavasti johtuu siitä, että kyseinen konepari lentää lähinnä Viron rannikkoa. Edelleen Antonoveja näyttää yleensä selviävän keskimäärin yksi kone.

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in HX-ohjelma, ilmavoimat and tagged . Bookmark the permalink.

5 Responses to Typhoonit Ahvenanmaan yllä.

 1. Joku Toinenj says:

  Kovin passiivisia olivat hyökkääjän koneet tuossa simulaatiossa. Tosielämässä ne varmasti pyrkisivät paljon aktiivisemmin pahantekoon.

 2. Joku Toinen says:

  Nuo hyökkääjät olivat kovin passiivisia ollakseen tulossa pahantekoon vieraan valtion alueelle.

 3. Pertti Latvala says:

  No oliha siinä taistelua kunnolla! Mikä on nyt sitten oikea hävittäjä vaihtoehto sinun mielestä mikä Suomen pitäisi hankkia seuraavassa ostoskierroksessa? Mulla ei ole juurikaan ajatuksia koko koneista mutta sinun ammattitaitoon luottaen kyselen? T Pertti

  *Pertti Latvala* *Potilasaktiivi* *Kokemustoimija* *Seponkuja 9* *90940 Jääli* *0456360358*

  to 16. tammik. 2020 klo 18.08 Epämuodikkaita ajatuksia ( comment-reply@wordpress.com) kirjoitti:

  > epamuodikkaitaajatuksia posted: ” Alla lupaamani video Typhoonien > taistelusta Su-27 ja 35 E sekä MiG29SMT ja 35 koneita vastaan. Video on > tuotettu Command Modern Operations simulaatioympäristöllä. Video made by > Command modern warfare. topmost video is narrated in Finnish. English ver” >

 4. asafasfaf says:

  Todellisuudessa Venäläisten taktiikka olisi esim. houkutella laukaisuja ja sitten vetäytyä turvaan, tätä sitten uudestaan ja uudestaan, Suomalaisten ohjusvarastoja kuluttaen. Joku kone saattaisi tulla lähemmäksi puiden latvoja hipoen ja ilman säteilyä. Risteilyohjuksia tulisi paljon kaikille kentille, ylipäätään pyrkisivät aina pelaamaan omilla vahvuuksilla. Tavanomainen lähestyminen länsikoneiden kehittyneempiä sensoreita ja ohjuksia vastaan olisi itsemurha joka vaatisi jo hurmoshenkisen lentäjän.

 5. Jönssi says:

  Kiintoisaa. Tästä hahmottuu näin maallikolle ainakin nykyaikaisen ilmasodankäynnin maantieteellinen ulottuvuus ja aikaskaalat. Edellinen on yllättävän suuri ja jälkimmäinen yllättävän lyhyt. Ei siis ihme, että tarvitaan hyviä sensoreita, pitkän kantaman ohjuksia ja nopeaa reagointia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s