Boeing julkaisi Loyal Wingman prototyypin Australiassa.

Jos haluat lukea aiheesta lisää kolmannella kotimaisella, niin Defense Newsillä on juttua.

Olen itsekin hieman aihetta käsitellyt tekstissä “Sitten Boeing vetäisi ässän hihasta” juurikin koskien tätä Boeing Australian Loyal Wingman dronea. Kyseinen Drone on nyt siis prototyyppinä olemassa, ja Boeing on osoittanut, että konetta voidaan lentää muodostelmassa etänä. (GeekWiren juttu) .

Tämä tarkoittaa, että Loyal Wingmania voidaan käyttää tiedustelu- tai ElSosovelluksiin, sekä sensorialustana. Sensorialustana toimiessaan tämä huomattavan vaikeasti havaittava drooni. Tällöin drooni edessä havaitsee kohteita, jolloin vielä näkymättömissä takana oleva ampuja pääsee ampumaan pitkän kantaman ohjuksia

HX-ohjelmajohtaja Lauri Puranen kertoi, että loyal Wingman ei ole mukana tässä ensimäisessä tarjouksessa, mutta ymmärrettävästi jos valinta kohdistuu F/A-18 E/F/G pakettiin, saattaa tulla ajankohatiseksi tulevaisuudessa. Loyal Wingman ei siis ole mukana HX-tarjouksessa. Edelleen Puranen kertoi että droonit, yhtään kenenkään droonit tällä hetkellä, eivät ole vielä lähellekään samaa tasoa miehitetyn hävittäjän kanssa.

USAn laivasto esimerkiksi suunnitelee droonien käyttöä tukitehtävissä, kuten ilmatankkauksessa, mutta tekoäly on vielä kaukana skynetistä ja terminaattroiroboteista. Eli paljon virtaa vielä vettä Kymijoessa ennekuin toimivia isoja drooneja Suomen ilmavoimilla on.

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in Aseet, elektroniikka, HX-ohjelma and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Boeing julkaisi Loyal Wingman prototyypin Australiassa.

  1. Pingback: Last thoughts about the HX-program | Epämuodikkaita ajatuksia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s