Missä mennään?

Nyt on saanut seurata aika isolla silmällä Ukrainaa ja sen tapahtumia. Saa nähdä kuinka Putinin Venäjä reagoi?

Ensiksi. On ollut hiljaista pari viikkoa. Olen suunnitellut muutamaa isompaa kokonaisuutta aika pitkään. kiitos jotka olette jaksaneet seurailla.

Seuraavaksi tulee semmoinen pitempi kokonaisuus. Tapaus sininen joka koskee kahden Eurooppalaisen suurvallan, Ranskan ja Britannian, hyökkäystä Suomeen. Tietenkin koko lähtökohta on aika fiktiivinen, mutta halusin hieman tutkiskella miltä semmoinen “Oolannin sota oli kauhia” seknaario tapahtuisi tänäpäivänä. Lähinnä kyseeseen tulisi jonkinmoinen tarve vahvistaa ko liittouman asemaa Itämerelle Venäjää vastaan. Mutta kuten sanottu, hyvin kaukaa haettua tämä on.

Ja lisäksi: Olen ns. “julkisten lähteiden” varassa, joten tämän skeniksen ennustava arvo on noin luokkaa 7½. Lisäksi minulla ei ole operaatiotaidon koulutusta, muuten kuin mitä eri “strategia pelejä” pelatessa on kertynyt. Niin, no niissäkin se suurin kokemus on keskiajan ja 1700 luvun sodista, joten on se vähän eriä.

Edelleen. Tuossakin skenaariossa pitää muistaa Kaliningrad. KO kaappausta yrittävä laivasto-osasto joutuisi taisteluun eteläisellä Itämerellä aika nopeasti. Mutta ehkä Itämeren laivasto on keskitetty Kronstadiin parempaan turvaan NATO maiden keskeltä.

Arvostella saa ihan vapaasti, se on jopa suotavaa. Itse olen kuitenkin reaalipoliitikko, ja en laske “solidaarisuuslupausten” varaan kovin paljoa. Mutta tämmöinen näkemys minulla olisi “Oolannin sota 2015” skenaariosta.

Vóila…

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in Laivasto, merivoimat and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s