Jännittävä heinäkuu maailmalla

Ilmeisesti lämmin kesä on saanut pääkopat kuumenemaan eri puolilla maailmaa. Sekä Israelin tilanne Gasassa HAMASin kanssa on nyt päässyt kulminaatiopisteeseen. Samoin Itä-Ukrainassa tilanne on saanut uuden käänteen.

Ukrainan sisällissota

Itä-Ukrainassa joku “strateginen kasakka” ampui epähuomiossa alas matkustajakoneen. En usko että tämä oli määrätty/tarkoituksellinen/tai edes haluttu tilanne. Nyt vaan sattui niin. Erityisen kuvaavaa on venäläisten maskirovka ja vesien sumentamisoperaatio, joka on käynnissä. Tarkoitushan on päästä hinnalla millä hyvänsä vastuusta, ja saada se Kiovan Ukrainan harteille.Tästä syyllisyyden siirtämisestä todisteena/osoituksena erään Sinettäläisen miehen bloki aiheesta. Erikoisen jännittävä oli muuten minusta väite “espanjalaisen lennonjohtajan havaitsemista ukrainalaisista hävittäjistä”. Eli suomennettuna ESPANJASTA toiselta puolelta Eurooppaa havaittiin SIVIILI tutkilla kaksi UKRAINALAISIKSI HÄVITTÄJIKSI tunnistettua kohdetta. Tämä ei onnistu. Ei mitenkään.

Vaikka lukuisat ykstiyiset tahot ovat todistaneen separatisteillä olevat BUK järjestelmiä, ja niitä on koettu piilottaa Venäjän puolelle turvaan on ilmiselvää ja monella toisistaan riippumattomalla tavalla (puhelinkeskustelut, yksityisten valokuvat, USAn startegisen tiedustelun lähteet, Venäjän toiminta asiassa) todistettu, että juuri separatisteille tämä vahinko sattui. Korpaali Fisk on kirjoittanut hyvän pätkän aiheesta kolmannella kotimaisella. Samoin toinen suomalainen sotilasasioiden blokien Mahtisonni James Mashiri on kirjoittanut aihepiiristä. Kehotan lämpimästi tutustumaan.

Kaikista raskauttavinta on minusta ollut separatistien ja virallisen Venäjän toiminta. Lenin sanoin: ” Älä kuuntele mitä suu sanoo, katso mitä kädet tekevät”. Suu on puhunut kaikenlaista järkevää ja yleisesti hyväksyttävää, sekä sellaista joka voidaan katsoa haluksi saada “maailmankylän” hyväksyntä Itä-Ukrainan miehitykselle ja sitä luonnollisesti seuraavalle kaappaukselle. Tähän tähtää myös B-mänin bloki Suomessa ja hänen toimintansa Venäjän, tai no ainakin Putinin, etujen ajajana Suomessa, ja toisaalta Suomen etujen, toimien ja näkökantojen mustamaalaus Venäläisessä mediassa. Backmanin selityshän hänen harrastamastaan suomalaisten viranomaisten ja koko kansan mustamaalaamisestaan on ollut että “venäläisessä mediassa käytetään värikästä kieltä”.

Strateginen kasakka siis asetti Itä-Ukrainen haltuunottaneet Venäläiset joukot johtajineen ikävän ja ennaltasuunnittelemattoman tilanteen eteen. Nyt pitäisi näyttää siltä että haluaa auttaa malesialaiskoneen alasampumisen tapahtumien tutkinnassa, ja samalla kuitenkin haudata/tuhoja/siirtää kaikki mahdolliset todisteet ja samalla levittää mahdollisimman paljon sumuverhoa ja syyttää kaikkia mahdollisia muita tahoja tapahtuneesta. Presidentti Putin joutui hyvin ikäävään ulkopoliittiseen tilanteeseen, joka ei ainakaan auta tilanteen ratkaisemista Ukrainassa hänen haluamallaan tavalla. Lähinnä hänen pyrsitelynsä vaikuttaa länsimaissa naurettavalta. Parempi olisi ollut hoitaa asia tyylillä “rapatessa roiskuu”.

Venäjän Yleisesikunta on järjestänyt eilettäin tiedotustilaisuuden siitä mitä se uskoo tapahtuneen. Suomen Sotilaan FB sivuilta löytyy asiasta retostelua. Linkki tässä

Kyseessä nyt ei ole kuitenkaan se, että siviilikoneita olisi tahallaan ammuttua alas ilmatorjuntaohjuksella, kuten esimerkiksi Rhodesiassa 1978 tapaukset Air Rhodesia 825 ja helmikuussa 1979 827. Syyskuussa 1978 tapahtuneessa 825 tapauksessa separatistit/sissit/vapaustaistelijat tylysti teloittivat matkustajakoneiden pakkolaskuista selviytyneet noin kymmenen matkustajaa. Jälkimäisessä tapauksessa kukaan ei selvinnyt maahansyöksystä.

Gaza ja raketit

Israel kyllästyi HAMASiin ja päätti ratkaista tilanteen taas muutamaksi ajaksi järkevällä tavalla. Minusta täysin oikein. Jos kerran HAMAS haluaa käyttää siviiliasutusta suojana, ja siviilit sen sallivat, ei oheisvahingoista voi syyttää ketään muuta kuin HAMASta ja Gasalaisia. Gasassakin olisi varmaan paras aloittaa “spontaani kansannousu” ja arabikevät HAMASta vastaan, nyt kun kerran Israel on sen jo laittanuyt valmiiksi polvilleen ja lähteä sitten rakentamaan uutta Gasaa ja rauhaa Israelin kanssa. Ei ole Itä-Suomesta, eikä Länsi-Suomestakaan, ammuttu raketteja Venäjälle, ja ihan järkevä niin. Voitte kuvitella mitä olisi tapahtunut, jos niin olisi 1950-70 luvuilla tehty. Venäjällä ei tietenkään semmoisia ongelmia ole ollut, ja onhan sitä joitain ilmataisteluja ja takaa-ajoja Suomenkin ilmatilassa touhuiltu kylmän sodan aikana. Niin ja lipsahtihan sieltä Neuvostoliitosta ohjuskin Inarinjärveen joskus aikoinaan. Myös takaa ajoja Suomen lapissa oli, mutta koskapa Lapissa ei ainakaan ilmapuolustusta ennen Lennostone perustamista ollut, niinstäei paljon tiedetä, ja vielä vähemmän puhutaan. Etelä-Lapissa käytiin jonkinmoinen ilmataistelu MiG-17 koneiden ajaessa takaa RB-47 tiedustelukonetta.
Lyhyesti siis olisi parempi palestiinalaistenkin aloittaa oikean rauhan rakentaminen Israelin kanssa, koska mitään muuta vaihtoehtoa ei ole. Ei se varmaan ollut suomalaisillakaan rauhanajatukset koko ajan mielssä kun NL touhuja katseli, mutta pakko oli.

Israel on hoitanut maasotansa Gasassa ammattimaisesti ja ilmeisen hyvin siviiliuhreja välttäen. Näyttäisi siltä että ensin miehistöä kouluteltiin viikko, ja sitten ryhdyttiin tositoimiin. videomateriaalissa, joka tietenkin on suodatettua, näkyy nuorehkoa ja hyvinkoulutettua taistelijaa uusimalla kalustolla (Tavor-21, näyttää olevan valta kiväärinä osastoissa.)

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in Tilanne päällä, voimapolitiikka and tagged , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Jännittävä heinäkuu maailmalla

  1. Kiitos linkistä ja hyvästä blogitekstistä! Tuo Venäjäläisten maskirovka on kyllä jotain aivan erikoista tässä tapauksessa… 😉

    //Corporal Frisk

  2. Pilikun Nussija says:

    Sotilasasioijen mahtisonni Jameksen linkki vie Corporal Friskin Buk-analyysiin.

    Se epsanjalainen lennonjohtaja oli kai Kiovan lennonjohdossa, näin muistan jossain kertoillun. (Liekö desantin itsensä palstalla.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s