Mamut ja maanpuolustus

Ensinäkin disclaimeri: otsikko rimmaa siksi hyvin, että en käyttänyt PoKo Myöhemmin Suomeen tulleet ja maanpuolustus PoKo muotoa.

Maanatain A-studiossa puhuttiin puolisen tuntia noin 40 syyriaan lähteneen maahanmuuttajan taustoja ja motiiveja. Joukossa oli myös etnisesti ns pottunokkia, joista toinen on haudattu Kaksoisvirranmaan multiin. Studiossa oli paikalla SuPon ylitarkastaja Tuomas Portaankorva ja Helsinkiläinen Imaami Anas Hajjar.

Ohjelma katsottavissa täältä.

Sotimaan lähdetään monista eri syista ja epäilen että kohderyhmässä, noin 18-25 vuotiaissa miehissä on SA-Intin käyneitä. Sinänsä kysymys ei ole sen kummemmasta jutusta, kuin siitä kun joku kantasuomalainen lähtee muukalaislegioonaan, tai PMC firmaan töihin. Esimerkkejä meillä näistä on. Liikkumisen vapaus on kaikilla Suomen passin haltioilla sama, ja periaatteessa samat lait koskevat ulkomailla. tietenkin on aika vaikea verratta ISISksen ja esimerkiksi juuri Ranskan kunniakkaan muukalaislegioonan käyneitä. Jälkimäinen on säännöllisen armeijan osasto ja toinen on tiettävästä Islamilaisen Kalifaatin armeija. Kaikenlaista pientä’ sattumusta on tietenkin Legioonankin kontolla, mutta ISISksen viimeiset tempaukset ovat tuoneet uskonsodat jälleen lähelle.

Tietenkin jokainen sotilaskoulutettu on potenttiaalinen terroriuhka, mutta niin on jokainen kemianopekin. itseasiassa luulen että perusteellisesti ky***intynyt kemianope on moninverroin vaarallisempi terroristi kuin jv-kiväärimies P arvolla 1. Samaa olisi A-studio varmaan kysellyt satavuotta sitten jääkärien vanhemmilta.

Maahanmuuttajia on palvellut monia myös Suomen armeijassa, ja ainakin ne, joiden elämä ja tulevaisuus tuntuu olevan Suomessa ovat tämän velvollisuutensa suorittaneet hyvin. Itse en tietenkään ole firman sisältä, mutta olen omissa työtehtävissäni tavannut useita entisiä oppilaitani kun he ovat olleet armeijassa ja sen jälkeen. Yhtään vänskää en ole vielä tavannut, mutta tykäreitä ja alikessuja kylläkin. Heillä tuntuu olevan paljon parempi käsitys siitä kuinka vakavasta LARPpaamisesta on kurkkusalaattilarpeissa kyse.

Minusta tekisimme suuren virheen, jos emme ota armeijaan, tai Venäjän ja Kiinan tyyliin kouluta muita kuin “luotettavia” etnisiä ryhmiä taistelijoiksi. Tsetseenien komentaja oli muistaakseni ihan vallan lentosotamies letkuspeden koulutuksella. Mutta kyllähän se sotia osasi. Samoin Kiinassa pyritään siihen että uiguureja ei kouluteta esim erikoisjoukkoihin tai kahlekoiriksi. Sensijaan tavallista JVtä heistä koulutetaan. Odotan kiinnostuksella kuinka Itä-Turkmenistanin vapautustaistelu lähtee etenemään. Mutta takaisin Suomeen: Voisiko epäluottamusta osoittaa jotenkin suoremmin kuin toteamalla että, “joo kuule et pääse PionK tai SissiK tai SPOLleksi, mutta muonamikoksi me sut koulutetaan. (JOO, tiedän että niiden muonamikkojen kekseliäisyyden varassa armeijat marssivat, mutta nythän oli kyse siitä, että voiko halutessaan tulla joksikin.) Minusta luottamuksen voi menettää, mutta sitä ei ensin tarvitse ansaita.

On tietenkin jossainmäärin totta, että ulkomailla radikali- ja traumatisoituneet yksilöt voivat aiheuttaa ongelmia täällä rauhallisissa oloissa, mutta sekään ei ole mitään uutta. Samaa se oli sotien jälkeenkin. Ampuihan eräs entinen YK-jannu pari ihmistä Doriksen pihaan Rovaniemellä keväällä 2008. Eli katkeaa niitä pinnoja vähän helpommissakin paikoissa olleilla. Terrorismia ei pidä tietenkään sietää, ja oletan että asioihin suhtaudutaan suomen alimitoitetussa turvallisuusaparaatissa vakavasti. Suomi on täynnä erikoisen pehmeitä kohteita kenen tahansa niin haluavan terrorisoitaviksi. Parhaat panos/tuotos hyödyn saisi tietenkin jonkun maakuntakeskuksen suhteellisen suuresta koulusta, paljon mediaa, ei poliiseja, kivasti uhreja.

Eli minusta on oikein ja kohtuullista, jos maahamme investoitunut myöhemmin Suomeen tullut, haluaa hoitaa velvollisuutensa kunnialla. Sitähän me odotamme keltä tahansa. Kuvittelisin että maahanmuuttajat haluavat myös oman turvallisuutensa takia palvella armeijassa ja saada sen hyödyn, joka sieltä on saatavilla. Minä en laittaisi defaultina SUPOa kenenkään perään joka on käynyt ielestään oikealla asialla taistelemassa ulkomailla, mutta kylläkin jos Suomessa on suunnitteilla jotain sopimatonta häppeninkiä. Tämä armeijan käyminen ja tietenkin haluttaessa maanpuolustusharrastuksiin lähteminen on osa integraatiota suomalaiseen yhteiskuntaan. Meidän valtaväestössä pitää tehdä se myös mahdolliseksi: jos ihminen syrjäytyyja joutuu ikäänkuin tyhjiöön, täyttää sen tyhjiön aina jokin. viina huumeet, uskonto, radikalismi tai vaikkapa tietokonepelit. Näistä syrjäytyneistä löytyvät ne tulevat terroristit, eivät niiden joukosta, yleensä, jotka pystyvät velvollisuutensa hoitamaan.

Jos Suomeen onnistutaan rakentamaan kunnollinen me vastaan NE ilmapiiri, on terrorismin nousu laajaksi ongelmaksi Suomessa aivan varmaa. Sitä se alkaa olla samaisen A-studion mukaan jo Saksassakin. Tosin saksalaisilla on kokemusta kuinka terroristit nistitään. Mutta helpompaa kaikille Suomessa asujille olisi, jos onnistumme pitämään maan sellaisena, että laajempaa radikalismia ja suoraan omaan maahan kohdistuvaa terroriuhkaa ei ole.

Se terroriuhan torjuminen alkaa sittten jo päiväkodista.

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in henk.koht, sisäinen turvallisuus, terrorismi and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s