Reserviläisarmeija ja maanpuolustus vol 1. Epäselvän kriisin aika..

Suomessa myös ns “vihervasemmisto” tai nuori kaupukilaisälymystö on herännyt reaalimaailman ikäviin realiteetteihin: Ohi on kamppanjaa ei ole edes väsyttämällä käynnistetty uudelleen nykytilanteessa. Kieltämättä osoittaa hankkeen puuhamieliltä vähintään realiteettien tajua. Onnittelut heille siitä. Kuten lehdistössä on todettu, käydään Suomeakin vastaan jo tulevien infotaisteluiden väkivaltaisia tiedusteluja. Näitä voi lukea vaikka täältä tai täältä. Eli ensimmäiset laukaukset operaatiossa Suome vastaan on jo ammuttu. Jo ensimäisen Tsetsenian sodan aikaan KGB totesi, että jos valheen saa sanottua viisi kertaa, niin siitä tulee totuus. Eli kun riittävästi toistetaan näitä, ja samansisältöisiä juttuja on olemassa jos “separatistit” jotka haluavat esimerkiksi Lappeenrannan ja Pohjois-Karjalan liittymistä Venäjään. Samalla “pienet vihreät miehet” voivat kaivautua ulos jo hyvissä ajoin hankituilta maatiloilta strategisten kohteiden lähellä ja alkaa häiritä suomalaisten jokapäiväistä toimintaa ja muutenkin alkaa hajoittaa maata viidentenä kolonnana sisältäpäin.

Paitsi jos meillä on edelleen ne noin puoli miljoonaa reserviläistä, jotka voi kouluttaa ja laittaa vastustamaan näiden erikoisjoukkojen toimintaa maassa. SPOL koulutettujen lisäksi tarvitsee varmaan lisäkouluttaa ihan perusjanttereista AnTerotyyppisiä joukkoja, joilla on ainakin jonkinlainen kyky toimia paikalla touhuavia erikoisjoukkoja vastaan. Tällä olisi tietenkin myös ennaltaehkäisevä aspekti: JOS on luultavaa, että “pienet vihreät miehet” ammutaan tavattaessa, niin joukkojen käyttökynnys kasvaa. Tähän tarvitaan sitä suurta reserviä.

Tähän skenaarioon sopisi myös se, että reserviläiset saisivat ostaa suojeluskunta tyyppisesti itselleen sotavarusteita, ja saisivat vähentää ne verotuksessa. Tämä voisi aivan hyvin alkaa jalkaväen aseistuksesta eli rynnäkkökivääreistä ja pistooleista päättyen vaatetavaran kautta yönäkö ja viestintä systeemeihin. Tämä toimi Suojeluskunnassa, ja toimisi tänäkin päivänä. Virossa suojeluskuntalaiset eivät ole tähänpäivään asti apuneet ketään kotona olevilla rynnäreillään, ja en usko että tästä tulisi Suomessakaan mikään ongelma. Suomessa ammuttaan noin yksi ihminen vuodessa (murha tai tappo) laillisella aseella, ja en jaksa uskoa että tilanne huononisi. Itsemurha on kuitenkin jokaisen oma valinta ja vahingonlaukaukset ovat kuitenkin onnettomuuksia. Minusta juhlista on oikeus lähteä, jos ei ole enää kivaa.

Tom Packalen kirjoitti ansiokkaasti tarkkuuskivääreistä ja maanpuolustuksesta, mutta minusta olisi myös muistettava se, että JVn kiväärimiestä ei kouluteta 90 patruunalla. Kuvailemassini “pineten vihreiden miesten esiinmarssin” aikana juuri JVn ja SPOL kiväärimiesten aseenkäsittelytaito korostuu. Varmaan pitäisi lähteä liikkeelle tämä tylppä pää edellä, että saadaan enemmän kriittistä massaa kentälle.

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in armeija, Armeija 2020, hypoteesitilanne, Reserviläiset, sisäinen turvallisuus, Sodanajan toiminta, terrorismi, varusteet, voimapolitiikka and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s