Reserviläisten aseet kotona ja muutenkin varusteet lähellä?

Uuden Suomen blokisti Markku Laitinen kirjoittaa blokissaan otsikon aihepiiristä. Itse blokin, ja siihen liittyvän keskustelun voi käydä lukemassa täältä. Aivan oikeansuuntaisia ajatuksia, minusta. Virossa aktiivireserviläisillä, eli kodukaitsella, on aseet ja patruunat kotonaan. Näillä aseilla ei ole tehty yhtään rikosta nyky-Viron aikana. Ruotsissa tilanne on Hermvernetin miehillä sama.

Suomessa laillisten pistoolien omistaja on huomattavasti pienempi riski ympäristölleen, kuin aseita omistamataon kansanosa. Aseilla kuolleiden määrästä päättävät rikolliset, eivät ampumaharrastajat. Tämä käy ilmi tilastoista, älkää minua uskoko vaan googlettakaa itse.

Suomessa tilanne oli Suojeluskunta-aikana ihan sama. Mutta koskapa Stalin halusi pedata tilanteen sellaiseksi, että Suomen valloitus tarvittaessa onnistuisi, kiellettiin ko Suojeluskunta organisaatio, ja uutta ei ole saanut perustaa. Nyt olisi aika perustaa ko pumppu uudestaan. Sillä miksi sitä pumppua nimittää on aivan sama. Se voi olla “Kodinturvajoukot”, se voi olla “kansanmiliisi”, tai Suoojeluskunta, tai aluejoukot, mikä vaan mutta sellainen pitäisi olla demokratian ja maan turvana Suomessakin. Tästä ajattelin kanssa kysellä vaalikoneissa.

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Reserviläisten aseet kotona ja muutenkin varusteet lähellä?

  1. Ike says:

    Yhdistyksissä kaikki aika ja energia näyttää menevän valtataisteluun. Ehkä se voisi olla yritys, joka kävisi silloin tällöin kauppaa esim Ruotsin ja Baltian kanssa, ja muulloin uinuu. Esim harjoitusmaalina, vihollisosastona, jäljittäjänä tms. Ei turhia sääntöjä harjoituksissa, saisi esim yrittää vastapuolen radiokuuntelua ja -häirintää vapaasti. Firma voisi olla kirjoilla muualla kuin Suomessa koska täällä kaikki tämmöinen olisi laitonta. Lisäksi myös lain soveltaminen on tiukkaa; kerran luin lehdestä että mies sai sakot koska kotona oli putkenpätkä. Laki kieltää nekin, koska niistä voi tehdä aseen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s