Välihuuto huolestuttavasta asiasta

Luin tuossa Venäjän sotilasasiohin keskittyvää kolomannella kotimaisella kirjoiteetua Blokia “russian military reform” ja törmäsin siellä tähän artikkeliin. Jutussa myönnetään ihan suoraan että erikoisjoukot harjoittelevat balttiassa, kuten Virolaiset tiesivät jo kertoa vaikkapa täällä ja virolaisen turvallisuuspalvelun miehen kaappauksesta Virosta Venäjälle kerrotaan täällä. NO varsinainen ihmetys tässä on se, että kuka kuvittelee, Annika Lapintietä, lukuunottamatta että Venäjä EI harjoittele jotain samaa Suomen rajoillakin? Tuommoinen Venäjän harrastama ihmisten rajanyli kaappaaminen ja sotatoimine valmistelu ulkomailla rauhan aikana nyt ei oikein ole “normaalia käytöstä”….. TAI onhan se Venäjältä normaalia käytöstä.

Kukaan ei kai ole yllättynyt siitä, että jos Kannaksella torjutaan suomalaisten fasisitien aggression torjumista ennen lenin..Pietaria, että Suomi on maalitettu ydiaseille jo about 10 vuotta sitten? Lehdistö oli herännyt aiheeseen, ja joku päivystävä dosentti kävi kertomassa kaikille kuinka maalitus on täysin luonnollista.(Niinhän se toki onkin, jos meinaa käydä ydinsotaa jossain maassa, vaikka Suomessa, pitää arvioida minne kannattaa laakaista ydinase, ja mikä hoituu esim 500kg:n pommeilla.)

Niin, Venäjän ilmavoimat kävivät jopa suoranaista ilmataistelua Suomen ilmatilassa 60-luvulla kun ajoivat pakenevia vakoilukoneita takaa. Tuntuuko teistä että Putinin Venäjä on eri asia kuin NL? Minusta ei tunnut. Jeltsinin venäjä sentään lähti pyrkimään kohti oikeaa demokratiaa ja vapautta venäläisille, nyt Putin klikkeineen on rakentanut “suvereenin demokratian” itselleen. Muualla sitä tavataan kuvailla diktatuuriksi.

Meillä on tuossa rajan takana aggressiivinen suurvalta, joten meidään täytyy todeta että jos joku näyttää ja kuulostaa ja haisee aggressiiviselta diktatuurilta, niin se todennäköisesti on sitä. Viimeisen viidentoista vuoden laiminlyöntejä nyt ei vain yksi 50 miljoonaa euroa paikkaa. Pelkästään kertausharjoituksiin pitäisi laittaa 2015 tuommoinen summa. VM:n esityksessä annetaan varusveijarin vuorokauden hinnaksi 65€ ja ressun vrkn hinnaksi 166€ Jännää että se on laskenut 2014 vuodesta noin 60€. Nopeasti laskien 50 000 000€/166€ saataisiin 301205 kertausvuorokauutta, eli suurinpiirtein koko reservi päivän kertautettua. Normi 10vrkn kertauksia sillä saisi siis 30000 kertaus kokonaisuutta. SATTUMALTA sama summa menee Suomen kriisinhallinta operaatioihin Ulkoministeriön hallinnonalan kautta. Olisiko ne eget parempi käyttää tässätilanteessa kotimaan puolustukseen. Puhumatta mitään kehitysyhteistyön 811 422 000 € panostukseen se on muuten sama summa, abouttiarallaa, kun meillä laitetaan maanpuolustukseen.

Minusta tässä on nyt joku pielessä.

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in armeija, henk.koht, puolustusvoimauudistus, Reserviläiset and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s