Poliisikin heräsi alasajoonsa..

Epäilen että kysesssä poliisin heräämisessä ovat enemmän AY kuin kansalaisten turvallisuus syyt, mutta ollaan tyytyväisiä kun se nyt jostain syystä tapahtui.

Poliisin pitänee ottaa toiminnassaan huomioon ainakin kaksi peliteoreettista asiaa: ihmismäärä ja tila- ja aika-avaruus. Ihmiset siksi että tietenkin yleensä ihmisten tekemisiä poliisi setvii, ja aika-avaruus kontinuumi siksi että kaus menoon menee aikaa. Siksi harvaan asutuilla alueilla pitäisi olla, jos siis jotain yhtäläistä turvaa halutaan tarjota, enemmän “sinivuokkoja”, kuin väestömäärä sinänsä vaatisi. Koska kyllä kissalan pojilla menee aikaa siirtyä asemalta tapahtumapaikalle. ja matka saattaa Lapissa ottaa helposti tunninkin.

Esimerkiksi taannoinen puukotus Inarinssa. Poliisi oli sattumalta kyllällä. Muutoin olisi lähdetyy ajamaan Sodankylästä. Ottaisi semmoisen kolme tuntia päästä paikalle. Pitkät ajat ovat eteläsuomessakin, jos vaikkapa Tampereelta poliisi lähtee Mouhijärvelle, niin vähintään puoli tuntia matkaan menee.

Ruotsissa on noin 20000 poliisia, maa on kuitenkin about 1,67 kertaa Suomi, eli maantieteellisellä jaolla Suomessa pitäisi olla noin 12 600 väkivaltakoneiston sinipukuista edustajaa. Tanskassa on väestömäärältään yhtä suuressa maassa noin 10000 poliisia, kuten myös Suomea hieman pienemmässä, sekä alueellisesti että väestöllisesti, Norjassa on myös noin 10000 poliisia. Eli ilmeisesti tila/aika-avaruus ja ihmismäärät huomioiden Suomen poliisimäärän pitäisi asettua tuonne 11 000 poliisin huitteille.

Skandinavian mailla on hieman korkeampi terrorismiriski kuin Suomella, johtuen absoluuttisesta maahanmuuttajamäärässä sisällä olevasta potentiaalisista terroristeista, sekä mahdollisesti kantaväestön tekemistä vastaiskuista. Norjan ja Tanskan osalta NATO liittoutumisen äärivasemmistossa aiheuttamasta kuohunnasta saattaa myös materialisoitua Teroja. Nämä seikat osaltaan selittävät tarvetta suuremmalle poliisivoimalle, mutta eivät aivan 2500 poliisin verran. Tietenkin Ruotsin asukasmäärään suhteutettuna sielläkin olisi 10 000 poliisia, jos asukasluku olisi 5 miljoonan huitteilla.

Suomessa on alle 7500, ja lisää pitäisi säästää..

Korpilaki täältä tullaan!

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in henk.koht, sisäinen turvallisuus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s