Soldiers of Odin, sisäinen turvallisuus ja katupartiot

Paikallinen valtalehti on uutisoinut Kemissa aloittaneen Soldiers Of Odin katupartioinnin retostelun. Asiaa koskevat jutut voi lukea TÄSTÄ ja TÄSTÄ ovat maksumuurin takana, mutta jos on Lapin Kansan tai Pohjolan Sanomien tilaaja, niin linkit saa auki.) Kaiken muun hyvän lisäksi lehdet niputtivat Reserviupseerit samaan nippun tämän katupartion kanssa, josta Liitto ja Piiri sanoutuivat tämän aamun lehdissä irti. Ainakaan lapin kansa ei ole mitään anteeksipyyntöön liippaavaa julkaissut.

Mutta itse asiaan: Pääkirjoitus valehtelee jo otsikossaan aika rankasti. Lapissa polissi NIMENOMAAN tarvitsee siviilejä avukseen. Koko Lappi on muutaman tuntuturihuvittelukeskuksen ulkopuolella jätetty oman onnensa nojaan turvallisuuden kannalta. Kuten vaikkapa Lapin Poliiseista voi katsoa, niin triviaaleja hommia judutaan hoitamaan pitkät ajat, koska matkat ovat pitkät. Kilpisjärveltä vaikkapa putkaanvienti Kittilään vie aikaa mennentullen koko työpäivän, ja taitaa mennä ylitöiksikin, jos rajoitusten mukaan ajelee. Jo ihan tämänkin taakia poliiseja tarvitaan pohjoisessa enemmän kuin etelässä tiheämmin asutuilla seuduilla pääluvunmukaan lasketaan.

Tämä poliisikato lapissa on johtanut ikävään noidankehään, jossa kukaan ei tee rikosilmoituksia kun ne ovat aivan turhia, kukaan ei tutki, ketään, ei ainakaan poliisia, kiinnosta. Tästä tulee illuusia, että rikollisuutta ei ole, jolloin voidaan taas vähentään poliiseja etelän hyväksi. Tai no, toisaalta sama kehitys on alkanut etelässäkin. Suuret keskukset on jollainlailla partioitu, mutta maalaiskunnat ja niiden syrjäkylät ovat oman onnensa varassa. Sitten väitetään että poliisi “ei tarvitse apua”. Uskokokoon, kuka niin tyhmä on. Poliisi joko tarvitsee raakasti siviilien apua, tai sitten paljon lisää poliiseja. Tämä on syy miksi lehdistö tekee propagandaa omista lähtökohdistaan käsin.

Sivunoottina olen kyllä ihmetelly lafkojen kuten “Finnish Defense League” tai nyt tämä tuore “Soldiers of Odin” suurta rakkautta kolmanteen kotimaiseen. Mikä vikä olisi “Suomen puolustus yhdistyksessä”? Tietenkin “Soldiers of Odin” on siinämielessä pohjanoteeraus, että kolmannella kotimaisella kunnioitetaan toisen kotimaisen jumalia. Sanoisin että: “voi helvetti teidän kanssa” Olisko “Tursaan Soturit”, tai “Ukonvaajat” niin huono vaihtoehto, että niitä ei kandee käyttää? Pitäisikö perustaa fennolingvistinen (OHO ulkomaamaankielisiä sanoja) “Suomenkielen Puolustus Liitto“. Ehkä pitäisi.

Edelleen kuitenkin: Katupartioihin on syynsä. JOS ihmiset kokevat turvattomuutta, ja jos on osoitettavissa faktuaalisesti, että poliisien resurssit on nyt valjastettu turvapaikkasirkuksen pyörittämiseen. Tässä YLELTÄ englanniksi juttu. Suomessa pitkään jatkunut kehitys on luonut tilanteen, jossa katupartioita tarvitaan, oli se sitten säästöjen tarkoitus tai ei. Tässä ei auta lehditön vinkuminen “tarpeettomuudesta”: JOS ihmiset kokevat tarvetta, niin tarve tyydytetään. Kukaan meistä ei varmaankaan tarvitse oikeasti viinaa, mutta niin vain perjantaisin ja lauantaisn juottolat täyttyvät viinanhimoisista.

Siirtolaisten (pakolaisten tai turvapaikanhakijoiden tai elintasosurffareiden, kuinka nyt halutaan kutsuakin) vaikutus rikollisuuteen on jäänyt toistaiseksi pieneksi, mutta jo nyt alkavat ns “tavalliset perheet” varustautua vaikkapa Zombi-invaasiota vastaan. Nyt on aika olla hieman huolissaan. Tämä voi johtaa ikävyyksiin kansallisella tasolla. Ajatellaan vaikkapa mitä olisi Turun torilla tapahtunut, jos myös suomalaisilla olisi ollut viidakkoveitsiä mukana. Tai maahanmuuttajan puukolla uhaten tekemää ryöstöä viimeviikolla. Ikäviä juttuja. Tämän takia katupartioita tulee. Oma vaimoväkeni pitää pahana jatkuvaa kuvaamista kaupungilla.

Itse en ole “lammas”, enkä myöskään “lammaskoira” tai “susi”. Olen “karju”, joka ei tarvitse susia vastaan lammaskoiria suojakseen. Ihminen itse on vastuussa turvallisuudestaan ei Yhteiskunta. Jos olet eri mieltä, niin koitapa haastaa Poliisia oikeuteen väkivallanteon jälkeen syystä, että Poliisi ei ole onnistunut suojelemaan uhria rikokselta. Et saa syytettä varmaan edes sisään oikeuslaitokseen,puhumattakaan siitä että poliisi saisi kollektiivisesti tästä tuomion.

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in sisäinen turvallisuus and tagged , . Bookmark the permalink.

1 Response to Soldiers of Odin, sisäinen turvallisuus ja katupartiot

  1. Pingback: Soldiers of Odin, anarkistit ja mamut. Miten menee sisäinen turvallisuus? – Epämuodikkaita ajatuksia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s