Suojelupoliisin tilannekatsaus Suomen turvallisuuteen tänään

Suojelupoliisin terrorismin uhka-arvio julkistettiin tänään. Koko lehditötiedote on luettavissa TÄÄLLÄ. Tiedote vahvisti arvion, jonka mukaan terrorismiin positiivisesti suhtautujia, ja terrorismissa (kytkeytyviä) mukana olleita taistelijoita on tullut vuoden 2015 aikana Suomeen. Raportissa puhutaan myös “Suomeen palaavista taistelijoista”. Eli ns Jihad turistien paluusta. En usko että kaikki ovat ottaneet opikseen, vaan tilanne tulee pahenemaan Suomessakin.

Samoin Terrorismiin positiivisesti suhtautuvien ryhmien määrä on kasvussa.(ja värväystöiminta Suomessa vilkastuu jatkuvasti). Eli ei liene vaikea arvata, että SuPo tulee saamaan runsaasti lisäresursseja ja SA-Int saa läpi aseistetut SPOLlinsa kenraalien ja rakennusten suojaksi.

Tämän takia terrori-iskujen uhka Suomessa on kasvanut.

 

EDIT 4.11.2015

Illan uutiset vahvistivat terrorismi asiaa. Vaikkakin SUPO puhuu vain kytköksistä, Pelttari ja Orpo sanoivat illan uutisissa suoraan että kyse on ollut terrorismiin/sisäisiin taisteluihin osallistumisesta. Sinänsä sisällissotaan osallistuminen on OK, mutta radikaalin terrorijärjestön mukana hilluminen aiheuttaa ainakin vakavia epäilyksiä turvapaikan tarpeesta. Tietenkin on helppo osoittaa henk.koht. vaino, mutta jos on itse itsensä molisen vainon alle asettanut, niin voi syytellä vain itseään.

Teemu Sinkkonen voisi pikkuhiljaa valmistella jonkinlaista apologiaa vaikka FIIAn blokialustalle. Mutta ainakin tätä kirjoitettaessa kolumni nimellä “Satu terroristeista” on tiukasti paikallaan. Täytyy todeta että reisille meni sadun ennustukset. Vai oliko kyseessä tarve valaa öljyä laineille keskustelulle Suomessa? ts Rauhoitella vastoin parempaa tietoa.

Edelleen SUPO varoittaa omien maahanmuuttovastaisten ryhmien noususta. Erilaisia polttopullohyökkäyksiä on nähty, mutta ne ovat olleet amatöörimäisyydessään lähinnä surkuhupaisia esityksiä. (Jäädään kiinni paikan päällä, ei saada rakennusta tuleen. Jätetään tiedustelu kaljanjuonnin takia vähemmälle, ja mennään polttamaan väärä talo.) Eli todellakin säälittäviä esityksiä.

Eli näyttää, että vaikka SUPOlla on

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in terrorismi, uhka-arvio and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Suojelupoliisin tilannekatsaus Suomen turvallisuuteen tänään

  1. Klaus says:

    Oikoluku vielä, kiitos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s