Turpo päivä 12.4.2016 Lapin Yliopistolla

Osallistuin eiliseen Turpo päivään Lapin Yliopistolla. Tilaisuus oli Ulkoministeriön järjestämä ja minusta oikein informatiivinen. Minua jäi lähinnä epäilyttämään, minusta lähes lapsen usko, EUhun ja sen voimallisuuteen. Varsinkin kun tutkija itsekin sanoi “kesän Brexit äänestyksen jälkeen tulee Ranskan ja Saksan vaalit, ja sitten 2017 päästää tekemään jotain”. Eli EUn kolmipäinen kotka on päätöksentekokyvytön vuoden kun odotellaan isojen vaaleja. Tästäkin pitäisi jo ymmärtää, että EU ei tuo turvaa. (En puhu tässä sen enenpää Suomen vesittämästä Lissabonin sopimuksesta.)

Euroopan NATO-maat ovat ajaneet puolustuksensa kuntoon, jossa se kelpaa enään “pesemättömien alkuasukkaiden” kurittamiseen eri hiekkalaatikkosodissa. Ihan niinkuin “ennen wanhaan”. Nyt kuitenkin pitäisi taas rakentaa artikla 3 tarkoittamat kansalliset kyvyt vastata omasta puolustuksestaan. Se ei tule olemaan halpaa se.

Jos jopa todellinen stateginen nuubi Donald Trump ymmärtää, että USA ei halua maksaa Euroopan turvallisuudesta, kannattaa todellakin Euroopassa ottaa lusikka kauniiseen käteen ja alkaa varustamaan omia panssariprikaateja Puolan ja Baltian suojaksi.

Niin, Suomekin pitää alkaa viimeinkin panostaa puolustukseensa.

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in armeija, Armeija 2020, Jotain aivan muuta, NATO jäsenyys, NATO keskustelu, TurPo and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s