Ex-ulkoministeri Tuomioja jännän äärellä

Aamun Lapin Kansassa oli pitkäaikaisen ulkomisterimme valituslaulu/huolen puheeksiotto. En usko että tämä pitää paikkaansa.  Menihän meiltä Tuomiojan aikana esimerkiksi Turvallisuusneuvoston kiertävä paikka sivu suun. Eli kovin radikaalista hommasta ei voi olla kysymys.

Toisaalla Tuomioja ottaa puheeksi, lehtiversiossa, ei valitettavasti sähköisessä, kuinka Suomi joutuu NATOn jäsenenä mukaan itämeren konflikteihin. Nou shit Erkki, JUURI näin tulee tapahtumaan, kuten todistin TÄSSÄ peliteoreettisessa lausunnossa. Koska NATOn ja Venäjän välisen sodan rintama on siirtynyt Fuldan aukosta, ja DDRn ja BDRn rajalta Peipsjärven tasalle, ei Suomi ole enään sivusuunta. Paasikivi kehottaisi edelleen katsomaan karttaa. AINOA tapa jolla voidaan vältää sotatoimien kohteeksi joutuminen on äärimmäisen aggressiivinen puolueettomuuden suojelu politiikka, johon pitää löytyä nyt rahaa, ja tilanteessa jossa tilanne Baltiassa kiristyy kovaa tahtoa tahtoa ampua ihan kaikkia joiden ampumiseen edes puoliksi hyvä syy löytyy. Eli toimia toisin kuin Norja 1940. Siis toimia niinkuin Suomi toimi 1939.

Helpompi, ja ehkä miellyttävämpi, sekä pitkällä tähtäimellä parempi vaihtoehto on liittyä NATOon ja jättää muinaisten stallareiden ja nykyisten ven. trolliarmeijan  jäsenten Kremlistä mielipiteet omaan arvoonsa.

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in Baltic situation, informaatiosota, NATO jäsenyys, TurPo and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s