Raketinheittimien tarkkuudesta

Oheistetussa videoissa on lennokkikuvaa, jossa näkyy koko rakettien lento tuliasemista maaliin. Videossa paikka ja aika on sutattu, joten vaikea ottaa kantaa missä ammunta tapahtuu, mutta veikkaan maastosta päätellen Lähi-Itää.

Toinen huomioitava seikka on kuinka suuren ovaalin, eli osuma alueen, raketit tekevät. Senkään kokoon on sinänsä vaikea ottaa muuta kantaa kuin että “iso on”. pituutta ampumasuunnassa ,ainakin, 200-300m. (ei mittakaavaa, niin vaikea sanoa, eäilen että enemmänkin) sivusuunnassa nippu on tietenkin paljon kapeampi, noin 100-200m, luokkaa.(Taas tietenkin samat tekijät huomioon ottaen).  Luonnollisesti se, että raketit tulevat alamäkeen tai myötärinteeseen, joka pidentää kuviota.

Edelleen nämä ovat “tyhmiä” raketteja, jotka eivät siis hakeudu GPS tai muultakaan pohjalta maaliin, vaan lentävät ihan kauniin paraabelilla ballistisella radalla.

Video katsottavasta TÄSTÄ LINKISTÄ. (En pysty liittämään videota, koska olen paska ihminen, ja en maksa tästä saitista mitään.)

ps. Nimimerkki Eräs isä oli katsellut kommenttipinoa vähän tarkemmin, ja huomasi, että tapahtumat olivat Latakiassa Syyrian rannikolla. Eli kyse on ilmeisesti venäläisestä/assadilaisesta videosta.

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in Jotain aivan muuta, Sodanajan toiminta and tagged , . Bookmark the permalink.

1 Response to Raketinheittimien tarkkuudesta

  1. Eräs Isä says:

    Videon kuvauksessa mainitaan paikka:
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Latakia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s