Sisäinen turvallisuus jälleen kerran

On oikein mukava huomata että poliisi tai ainakin poliisin ammattiliitot ovat vihdoinkin heränneet siihen että poliisi ja sisäinen turvallisuus on ajettu jo liian alas Suomessa. Tukholman terrori-iskun jälkeen myös helsinki-vantaan poliisi sai konepistoolit töihin mukaansa. Mikä on tietenkin askel hyvään suuntaan terrorismia vastaan suunnatussa operaatiossa. tällä viikolla myös sai suojelupoliisi kertoi että meillä toimii jo jihadistien Alamaailma ja ihanasti soluja Suomessa sekä on olemassa paljon ihania sympatiseeraa via turvapaikanhakijoita ja maahanmuuttajia. Kun tähän soppaan heitetään lisää yksi suurmoskeija niin alkaa hahmottua selkeä kuva Suomen seuraavan 20 vuoden sisäisen turvallisuuden ja terrorismin ongelmista. Tästä oli kiirastorstain A-studiossa “Aimo Pläjäys”. Tosin muualla kävi ilmi YLEN toimminnasta hieman kyseenalaista asiaa. Tosin kirjoittajan toimesta, jolla on ollut “Vaikeasti perusteltavia omia mielipiteitä” tutkimuksissaan. Kuulemma. Tarkemmin vaikea vielä ottaa kantaa, mutta kuunnellaan “mitä kylillä puhutaan”.

Lisäys 18.4.2017 Mikko Paatero, entinen poliisijohtaja, kirjoittaa myös samasta asiasta Puheenvuoro blogissaan.

Jos terrorismin puuttuu liian heppoiselta kädellä, seuraa sisäisen turvallisuuden ongelmia sitä kautta että kansalaiset alkavat muodostaa vastarinta soluja, jotka alkavat toimia terroristeja vastaan. Eräänlaista lynkkaus porukkaa siis. Tämä ei ole oikein hyvä suunta edetä, mutta pitää kyllä kutinsa Suomessa harrastetun sisäisen turvallisuuden alasajon kautta.

Toinen mahdollisuus on tietenkin se että jos aletaan terrorismia vastaan toimia liian kovakouraisesti niin jokaista tapettua terroristia kohden tehdään kaksi tai kolme uutta jolloin tilanne muuttuu koko ajan vaikeammaksi ja vaikeammaksi. Toki on totta, että kyllä terrorismin osallistuneet kannattaa ampua siellä jo paikan päällä eikä korjata vankiloihin radikalisoimaan lisää maahanmuuttajia. Kun Terroristi-vainajat vielä sopivasti voidellaan siansilavalla alkaa taivaspaikka karata kauemmas. Se uskooko suomalainen siihen, että jihadisti saa kuollessaan taivaassa 70 neitsyttä vai ei, on täysin se ja sama. Tärkeää on se uskovatko nämä terroristit siihen, että taivaassa heitä odottaa 70 nymfitärtä. Tietenkin voi siellä olla 70 LINUX nörttiä, mutta se mahtaa olla sitten toinen juttu.

Koska Suomessa on kuitenkin kaksi islamin lahkoa, shiiat ja sunnit, joista nyt tämä suurmoskeija-hanke on sunni puolen projekti. Tulee se lisäämään näiden kahden ryhmän vastakkainasettelua. Vaikka hankkeen suomalaisten mielestä asian pitäisi olla tasa-arvoinen, eivät muualta maahantulleet tule näkemään asiaa sillä tavalla. Ehkä kolmannessa polvessa, mutta ei ensimäisessä polvessa. Suurmoskeijahanke voi siis hyvinkin johtaa lisääntyvään sunni-shiia vastakkainasetteluun Suomessa. AnTerojen kannalta tämä on hyvä, koska on mahdollista pelata näitten muslimilahkojen keskinäistä vihamielisyyttä turvallisuusviranomasiten eduksi. Riittävillä kannustimilla lahkot mielellään käyvät kertomassa toistensa kepposteluista.

En tosiaankaan epäile hankkeen suomalaisten halua saada moskeija kaikkien käyttöön,mutta epäilen että Pia Jardilla ei tule olemaan suurta sananvaltaa itse moskeijan toiminnassa. Hän tulee joutumaan bulvaanin asemaan, jonka selän takana toimivat aivan muut toimijat. Samoin tämä kulttuurikeskuksen eristäytymisaspekti ei palvele kenenkään, ainakaan kotoutuvien muslimien etua.

Jos olen ollut jo pitkään huolissani Suomen sisäisen turvallisuuden vetäytymisestä kohti suurkaupunkeja. Kun tähän lisätään vielä EU-komission hyökkäys ihmisten henkilökohtaista turvallisuutta vastaan saa olla huolissaan. Ruotsissa taannosen rekkaiskun jälkeen Tullin työntekijät olivat pyytäneet saada käsitykistön kantoon: Eivät saaneet, jolloin työturvallisuus vastaava käski tullin väen kotiin. Niin sitten oltiin Tukholmassakin ilman tullia. Koittakaa nyt vain muistaa että valtion rooli on ylläpitää turvallisuutta. Nyt tuntuu että Euvostoliitossa halutaan vain turvata Terroristien turvallisuutta. Suomessakin Terolla on mukavat oltavat, jos siirtyy vähän syrjemmäksi suurimmista kaupungeista niin saa hyvin rauhassa terroristeillä. Ainakin viranomaisten puolesta. Siksi olen sitä mieltä että Suomessa pitäisi jo nyt laittaa tulille ihan oikea aseenKANTO luvitus eikä pelkästään hallussapito luvitus. EU-direktiivi ei ota tähän kantaa: siellä ei asiasta puhuta mitään.

Näille toimille on yhteistä se, että ne toimivat myös ISIL jihadismia vastaan.

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in Aselait, hybridisota, sisäinen turvallisuus, Suomi ja Ruotsi, terrorismi, uhka-arvio and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Sisäinen turvallisuus jälleen kerran

  1. Pingback: Turun terrori-isku, ja mitä tämän jälkeen | Epämuodikkaita ajatuksia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s