Turun terrori-isku, ja mitä tämän jälkeen

Kuten tiedetään pääsi viime perjantaina Turku liittymään Eurooppalaisten “wanhojen kaupunkien” joukkoon joissa on tehty terrori iskuja. Tietenkin tavallaan tämä kyseenalainen kunnia kuului Turulle, koska onhan Turku Suomen ainoa Eurooppalainen kaupunki. Niin sanotulla voiman pimeällä puolella tätä iskua on jo odotettu jonkin aikaa ja myös täällä keskilinjalla on odotettu, että koska terrorismi riski laukeaa. Olen lyönyt muutaman ystäväni kanssa vetoa ajankohdista ja nyt täytyy tunnustaa että olin liian optimistinen, ja olin sijoittanut ensimmäisen terrori-iskun Suomessa vasta ensi vuoden puolelle.

Suomessa joukko tapahtumat on jo keväästä asti suojattu kuorma-auto tai pakettiauto iskuja vastaan ja nyt sitten tavallisen kansan riemuksi realisoitui puukonisku. Tekotapa oli sangen tavanomainen: Lähdettiin amok-juoksulle heilutellen isoa keittiöveistä ja iskien kaikkea mitä vastaan tuli. Tuloksena 2 kuollutta ja muutamia haavoittuneita suomalaisia, jostakin kohtalon oikusta tai valinnan takia kaikki naisia.

Olisiko tätä iskua voinut lievittää tai estää? No kyllä vain, estäähän isku olisi voitu sillä tavalla että aina kun MIGRIltä kielteinen päätös tulee, niin kielteisen päätöksen saajat kerätään palautuskeskukseen, sillä että näissä palautuskeskuksissa on enemmän ongelmia, kuin joissakin muissa vastaanottokeskuksissa on täysin merkityksetöntä: on paljon parempi, että järjestyshäiriöt (tappelut ja murhayritykset) tapahtuvat tietyllä rajatulla alueella johon on helppo sijoittaa “riittävä määrä” voimaa, että tilanne pystytään hallitsemaan. Sen sijaan, jos nämä laittomasti maassa olevat hajoitetaan ympäri turkuja ja toreja on tuloksena täysin mahdoton tilanne turvallisuusviranomaisille, elikkä valvomaton tilanne. Tämä realisoitui perjantaina 18.8.2017.

Suomalainen älynväläys, jossa ihmisille kerrotaan että “Hei sä et saa jäädä maahan, hei nyt olis kiva, jos sä lähtisit pois maasta” on suunniteltu lähinnä suomalaisille, ruotsalaisten ja venäläisten hyvin orjiksi opettamalla kansalle. Erityistä lapsellisuutta suomalaisilta ja Suomen viranomaisilta osoittaa se, että todellakin kuvitellaan, että kielteisen päätöksen saanut lampsii poliisiasemalta suoraan lähimmälle rajanylityspaikalle ja lähtee maasta. Tähän ei usko varmaan edes Päivi Nerg. Tästä asiasta kirjoitti blogissaan Alan Salehzadeh ja hänen kirjoituksessaan on monta muutakin hyvää ensimmäistä askelta jotka suomalaiseen antiterrorismin pelikirjaan täytyisi ottaa.

Olisiko Turun iskua voinut lievittää? No kyllä olisi, jos kansalaisilla olisi oikeus puolustusaseiden kantoon. Eli amerikkalaisittain sanottuun CCW-kantoon. Jos nyt vaikka vain prosentti kansalaisista hommaisi/saisi tällaisen CCV luvan olisi tämäkin puukko miehen amok-juoksu päätynyt hyvin nopeasti luotiin jonkin tolkun kansalaisen aseesta. Paljon nopeammin, kuin poliisin ratkaisema kolme minuuttia. Kun muistellaan Lontoon tannoista puukkohippa iskua, poliisilla kesti paikalle tuloon 8 minuuttia. Huomatkaa brittiläisen valtakunnan sydämessä aivan parlamenttitalon kulmilla.

Valitettavasti tämä CCW ei nykylainsäädännön aikana ole mahdollista, Se oli vuodesta 1932-1994, eikä siitä ollut Lapuan Liikkeen tai kommunististen Vaaran Vuosien aikana mitään haittaa. Eikä se aiheuta ongelmia missään missä se on käytössä: Kunnon ihmiset ei vaan ammuskele toisiaan. Mutta nyt vihdoin on Euroopassakin herätty terrorismin aiheuttamiin ongelmiin ja alettu vaatia kansalaisille CCW kantoa Tästä voit käydä lukemassa lisää firearms United sivulta. (CarryNow EU, kolmannella kotimaisella). Jostakin syystä EUn kivoille hillotolpille päässeet eivät tunnusta terrorismia ongelmaksi, eivät he halua myöskään antaa tavallisille kansalaisille samaa suojaa jonka he itse saavat. EUn lähisuojaosastoa kasvatettiin kymmenillä agenteillä tänä vuonna.

Eurosossut yrittävät vain tällä hetkellä kieltää kansalaisilta puoliautomaattiaseet. Tätä kieltoa yrittää tällä hetkellä markkinoida sillä tavalla että eihän siinä olla mitään puoliautomaatti aseita kieltämässä ollaan vain kieltämässä yli 10 patruunan ja puoliautomaattiaseet yhdistelmät (kivääreissä, pistooleissa yli 20 patruunaa vetävät lippaat) tämä on täysin järjetön yritys. Esimerkiksi Suomen poliisi vastusti direktiiviehdotusta ja ilmoitti että Suomessa on myynty vuosikymmenien aikana satoja tuhansia lippaita, joista ei ole mitään kirjanpitoa. On aivan idioottimaista kuvitella, että nyt sitten ihmiset alkavat näitä lippaita kiltisti palautella tai rekisteröidä niitä reserviläisaseikseen. Tämä Euroopan komission älynväläys lähti liikkeelle yli vuoden takaisesta Bataclanin terrori-iskuista, jotka tehtiin laittomasti Eurooppaan Balkanilta tuoduilla aseella. Edelleen komissiolla on vastaamatta miten ihmeessä laittoman täysautomaatti aseen tuojalle 30 patruunan lipas rajoitukset aiheuttaisivat mitään ongelmia. Eurosossu on tyhmä eläin.

Luojan kiitos Tsekki on haastanut Euroopan komission oikeuteen tästä ilmeisen huonosta direktiivi esityksestä (kolmannella kotimaisella) ja olen vankasti sitä mieltä että Suomen pitäisi lähteä komppaamaan ja kannattelemaan tätä Tsekin kannetta. Komission direktiiviesitys on Suomelle, suomalaisille ja Suomen puolustusjärjestelmälle äärettömän huono. Olen monta kertaa aikaisemminkin kirjoittanut siitä kuinka sisäinen turvallisuus on ajettu Suomessa alas, Ja kokoomusjohtoinen sisäministeriön eivät ole halunneet tehdä poliisilaitokselle yhtään mitään vaan ovat keskittyneet luomaan yksityistä turvabisnestä Suomeen.

Laskun maksat sinä ja sinun perheesi.

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in Mamut, terrorismi, uhka-arvio. Bookmark the permalink.

3 Responses to Turun terrori-isku, ja mitä tämän jälkeen

  1. Pantalone says:

    Hupsista. Se interpolpomon etunimi on Ronald, ei Richard…ihan siltä varalta jos joku haluaa tarkistaa asian.

  2. Pantalone says:

    Interpolin pääsihteeri Richard Noble sanoi nairobin westgaten terrori-iskun jälkeen, että ainut suoja terroristeja vastaan ovat aseistautuneet kansalaiset.
    Yhdysvalloissa on myös tilastoilla todennettu, että mitä vapaammin ihmiset saavat kantaa aseita, niin sitä vähemmän tapahtuu henkirikoksia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s