EU:n puolustusyhteistyön tiivistäminen, liittovaltiokehitys ja NATO? WTF?

Kuten tiedämme, ei EU:lla ole Lissabonin sopimuksessa keskinäisiä turvatakuita. Tästähän Suomalaiset ihan itse pitivät huolta kyseistä sopimusta neuvoteltaessa. Nyt kuitenkin EU haluaa tiivistää puolustusyhteistyötä, kuten olemmme saaneet luea TÄÄLTÄ ja TÄÄLTÄ ja lisäksi EUn oma paperi aiheesta. Tämä vaikuttaa hyvin härskiltä vedättämiseltä, koskapa Komission yksi tärkeimmistä tavoitteista näyttää olevan kaikenlaisen maanpuolustuksen alasajaminen Pohjoismaissa ja Itä-Euroopassa, missä reserviläisarmeijoita vielä on. Lähinnä tämä vaikuttaa Natsi-Saksan ja Kommunisti-Neuvostoliiton tapaiselta “turvallisuuden vahvistamiselta” jolla tavoite on pönkittää omaa valtaa post nauseam. Terrorismin torjunnan kanssa tällä ei ole tekoa. Vasemmisto- ja oikeistoterrorismistä selvittiin Euroopassa ilman komission väliintuloa oikein hyvin koko kylmän sodan aika.

Koko “puolustusyhteistyön tiivistäminen” on nähtävä vain osaksi Palatsimandariinien Euvostoliiton kehittämistä: Täytyy hankkia lihaksia, jotta voidaan kilpailla muiden super- ja suurvaltojen kanssa maailman resursseista. JOS EUsta tehdään liittovaltio, niin tämä on luonnollisesti aivan oikea suunta mennä, mutta miten käy silloin Rauhanprojekti EUn? Kehitys johtaa vääjäämättä siirtomaasotiin Afrikassa ja Aasiassa. Eivät vallat joudu, todennäköisesti, keskenään kahnauksiin, mutta varmasti false flag operaatioita ja proksy- eli sijaissotia päästäisiin käymään. Siis sotia jossa EU tukee yhtä sissiliikettä ja jotkut muut tukisivat toista tai toisia liikkeitä. Siis kuten Afrikan puskasodissa on ruukattu tehdä. Tämä on ihan OK minulle, mutta eipä taida eurosossujen vatsa kestää ensimäisiäkään sinkkiarkkuja omalle äänestysalueelle.

EU tarjoaa siis Kataisen Jyrkin suulla kolmea eri syvyyttä puolustusyhteistyömalliin: 1) toiminta ad hoc, eli etukäteen suunnitelmia tekemättä 2) Yhteisiä operatiivisiä kykyjä sekä hankinta ja tukimusyhteistyötä, ja 3) EU:n yhteiset puolustusvoimat. NATOa ei kuitenkaan ole tarkoitus korvata, hyvä niin, koskapa toista USAn kaltaista supervaltaa ei ole käytettävissä.

Oman hillotolppansa jo EU:sta saanut Komissaari Jyrki Katainen: “Puolustuksen alalla EU:n tuoma lisäarvo on kiistaton. Myös EU-maiden kansalaiset kannattavat yhteistä puolustuspolitiikkaa“. EU on tuottanut HYVIN VÄHÄN puolustuksellista lisäarvoa kenellekään. EUn nopeantoiminnan joukot ovat olleet jatkusaa valmiudessa vuosikausia, mutta niitä EI OLE käytetty koskaan yhtään missään. Samat harjoitukset olisi hyvin voitu harjoitella NATOn puitteissa. Tämä johtuu juuri EUsta: EU on hyvin kyvytön päätöksenteko mekanismi. Lähinnä sopiva adjektiivi olisi “bysanttilainen”. Mutta ilmeisesti Jyrki puhuu mahdollisesta tulevasta lisäarvosta. Itse en ole nähnyt ensimäistäkään tutkimusta, joka tukisi Euro-Jyrkin väitettä. Löysin semmoisen jossa 43% vastanneista HALUAISI, että puolustuspolitiikka määrättäisiin EUsta. Eli pikkuinen vedätys jälleen tuossa.

Epäilen että kyseessä on  Ranskan, Belgian, Italian ja Espanjan yritys vetää pohjoiset EU-maat pitämään huolta EU siirtomaasodista. Itä-Euroopassa tätä ei kaivata: He ovat pystyneet hoitamaan pakolaisryntäykset ja muutkin turvallisuusuhat EUsta huolimatta, eivät sen avulla. Olisiko Välimeren pohjoisrannalla aika ottaa oppia ja kasvattaa vähän rintakarvoja?

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in Suuri peli, TurPo, voimapolitiikka and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s