Pyssymiehen arki Suomessa vuonna 2018

Vaikka uuden EUn asedirektiivin ei vielä pitäisi vaikuttaa Suomessa, on PoHa ja eri poliisilaitokset tekemässä jo laittomuuksia Suomessa. Asiasta kertoo myös Suomen Sotilas laajassa artikkelissaan. “Jännää” on minusta, että vaikka uuden aselain sisältö selviää vasta touko-kesäkuun vaihteen tienoilla PoHa pystyy jo kouluttamaan sen sisällöstä.

Edelleen HYVIN vaikea nähdä, miten PoHa ja EU aikoo kerärä ihmiastä satoja tuhansia lippaita pois: Lippaat eivät ole yksilöityjä, eivät missään rekisterissä, niitä on saanut vapaasti kymmeniä vuosia, netistä löytyy CAD kuvat ja fileet lippaiden tulostamiseen 3D printterillä. Terroristi saa edelleen aseensa mustilta markkinoilta, sieltähän 1% liivimiehetkin aseensa saavat. Ja jos saavat sieltä mutkat, saavat varmaan +10 lippaatkin. Eli EU direktiivillä ei ole muuta tarkoitusta kuin hankaloittaa hallintoalamaisten elämää.

EUn asedirektiivi ja sen kansallinen sovellus ei tule MILLÄÄN TAVALLA lisäämään aseturvallisuutta, tai vähentämään asekuolemia Suomessa. Suurin osa asekuolemista on itsemurhia, johon jokaisella lienee oikeus. Ei kai juhliin ole pakko jäädä jos ei ole hauskaa? Vai onko niin, että hallintoalamaiset ovat velkaa veroja yhteiskunnalle, jolloin etukäteen lähtöä ei voi sallia. Laillisilla aseilla tapahtuneita tappoja ja murhia tapahtuu hyvin vähän kokonaismäärästä. Kun Suomessa vuosittain kuolee noin 54 000 ihmistä. niin tilastokeskuksen mukaan itsemurhat (787), murhat,tapot ja tahalliset pahoinpitelyt (63) ovat pisara  (2% luokkaa) koko potista. Joista siis laillisilla aseilla tehdyt rikokset ovat siis noin 30-40% luokkaa, eli lukumääränä 20-27 tapausta. Hyvin mitätön määrä siis muihin kuolinsyihin verrattuna.

Samaan aikaan yle tarjoaa mielellään propagandatilaa “musta tuntuu pahalta” tyylisille pamfleteille. Tässäkin kirjoituksessa, ilmeisesti runoilijan sielun antamalla pätevyydellä, kerrotaan kuinka “ei ole kivaa kun maailmassa on aseita”. Minusta taas on tosi kivaa että maailmassa on aseita ja autoja sekä muitakin juttuja joilla ihminen saa hengen itseltään. Vaikka köysiä ja huvipuistoja. Autot, pyssyt, puukot tai puntarit eivät tapa ketään, nehän ovat tahdotonta materiaa, ihminen tappaa; ihmisellä on siihen halu ja tahto.

Kuten olemme Ison Britannian esimerkistä nähneet, ei ampuma-aseiden tiukka lainsäädäntö ole luonut mitään onnelaa, vaan Lontoo on nyt ohittanut murhien ja tappojen osalta New Yorkin väkivaltaisuudessaan. Asiassa ei ole auttanut maailman tiukimpiin kuuluva aselainsäädäntö, esimerkiksi Brittiläisten olympia ampujien on säilytettävä aseitaan Sveitsissä. Niin, myös laittoman mutka hinta putosi tämän “gunbännin” ansiosta Lontoon katukaupassa. Nyt Briteissä yritetään kerätä veitsiä ja puukkoja pois tavallisilta ihmisiltä. Arvatkaapa noudattavatko väkivaltarikolliset kehotuksia.  Rikollisten yleinen piirre on se, että he eivät noudata lakia. Toki voidaan argumentoida että 2015 siirtolaistulva on tuonut kovemman afrikkalaisen rikollisuuden britteihin. Tämä oli ainakin jenginuorten oma näkemys. Jengit tekevät videoita ja pisteyttävät tekemiään puukotuksia. Eli kaikkihan meni just niinkuin haluttiin.

Vaikka kuinka on herkkä runoilijan sielu, niin pitäisi nähdä ne omat varpaat paskassa, ja todeta että, toisen runoilijan Mika Waltarin sanoin:  “vahva on hallitseva heikkoa, ja älykäs vahvaa, sillä niin on aina ollut ja niin on aina oleva” (mukaillen Horemheb, kenraali). Väkivallan ylivoima on aina jollakulla, ja paras tapa tasoittaa väkivaltaisten jenginuorten ja tavan porvareiden välistä väkivallan epäsuhtaa on suojeluaseen kanto. Mutta jostakin syystä Euroopassa rikollisen ammatinharjoittaminen on suojellumpaa kuin tavallisten kansalaisten omaisuus ja henki. Ihmettelen, miksi EUn komission mielestä näin täytyy olla?

lisäys 12.15: Mikko Savola kirjoitti myös aiheesta tänään.

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in Aseet, Aselait, henk.koht, hybridisota, informaatiosota, Jotain aivan muuta, maahanmuuttajat, uhka-arvio and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Pyssymiehen arki Suomessa vuonna 2018

  1. Olavi Koskela says:

    Omaa persettäänhän ne vain pyrkivät turvaamaan. Aseita kantavat ja niiden käytön osaavat hallintoalamaiset eivät ole ollenkaan niin helposti kyykytettävissä kuin aseettomat. Tätä vartenhan esimerkiksi Yhdysvaltojen perustuslaissa on se kuuluisa 2. lisäys. Vastaavalle olisi kyllä tarvetta täälläkin.

  2. Pingback: Pyssymiehen arki Suomessa 2018 Vol II | Epämuodikkaita ajatuksia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s