Terrori-iskuissa ollaan siirtymässä kuorma-auto iskuista linja-auto iskuihin?

YLE raportoi tänään 5.12.2018 kahdesta tapauksesta Etelä-Suomessa, joissa ulkomaalaisperäinen matkustaja on tarttunut bussin rattiin tai kuljettajaan ja yrittänyt saada bussin suistumaan ojaan tai muiden tienkäyttäjien päälle. Tällä hetkellä ei ole tietoa tuntevatko nämä terrori-iskun yrittäjät toisiaan vai eivät. Molemmat ovat poliisin huomassa.

En jaksa uskoa että “sattumalta” ja “yksittäistapauksena, josta ei voi vetää johtopäätöksiä” sattuu niin, että kahdella eri paikkakunnalla yritetään samansuuntaista iskua peräkkäisinä päivinä. Poliisi tutkii asiaa, mutta en jaksa uskoa kolmeen sattumaan peräkkäin. Kyseessä ei ole ollut humalaisen toikkarointi sisääntulosillalla, joka on puuttunut bussikuskin töihin, vaan varta vasten yritetystä ajoneuvon suistamisesta.

ISIKsen tiedotuslehti Al-Rumiya ei näy Suomessa ilman luovaa internetin, ja TOR verkon, käyttöä, joten en tiedä onko ISIS kehottanut tämäntapaisten iskujen tekoon. Kuitenkin kannattaa muistaa Al-Rumiyan aikaisemmista numeroista, että lehdessä on erityisesti mainittu sauvakävelijöiden kimppuun käyminen sopivana terrori-iskun tekotapana. Edelleen, vaikka Suomessa yritettiin viralliselta taholta asia kiistään, on 2015 pakolaisvirran mukava tullut noin 1% terroristejä Suomeen. Koskapa pakolaisia tuli 2015 noin 30000, on Suomessa kolmisensataa enemmän tai vähemmän kovan linjan Teroa vaanimassa ja/tai aktivointia odottamassa.

Tutkimuksissa vedotaan terrori-iskuissa mukana olleiden pakolaisvirrassa tulleiden alhaiseen määrään iskuissa, mutta ajan kuluessa heidän osallisuutensa, kuten esimerkiksi Turun iskussa, on kasvanut. Jostain syystä tuoreimmat tutkimukset aiheesta ovat 2017 vuodelta, joka herättää hieman kummastusta valppaassa turvallisuusblokkarissa: Onko sitten frekvenssin lisääntyminen aiheuttanut sen, että ei suotavia tuloksia ei haluta julkisuuteen, vai miksi asia ei ole ollut enää kiinnostava tutkijoiden mielestä?

Eli Terrorismi Suomessa on astumassa uuteen vaiheeseen: Saapa nähdä mitä poliisi tiedottaa asiasta!

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in maahanmuuttajat, Mamut, sisäinen turvallisuus, terrorismi, uhka-arvio and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s