Army Times: USAn puolustusvoimat kehittävät kokonaan uuden 6,8mm patruunan ja sille sopivat jalkaväen aseet.

USAn armeijan lehti Army Timesin juttu kertoi seuraavat faktat tulevasta puolustushaarojen jalkaväen aseista:

  • aseen vaikuttavuuden lisäys 300 metristä aina 600 metriin
  • aseen täytyy pystyä läpäisemään nykyiset ja lähitulevaisuuden suojaliivit
  • Aseeseen kehitetään uusi patruuna, jonka teho on 5,56mmx45 ja 7,62mmx51 välistä. Tämän jutun mukaan, kukin kilpailija saa kehittää oman sopivaksi katsomansa patruunan. Lisää asiasta TÄÄLLÄ.
  • aseeseen kuuluu maalinhakusysteemi, jollaista ei ole vielä nänä päivänä olemassa.

Erityisesti patruunavaihtoehdot ovat tässä mielenkiintoisia: Teleskopoivia patruunoita, uusia hylsymetalleja, sekä polymeerihylsyjä. Jokainen ratkaisu tuo omat ongelmansa perinteiseen messinkihylsyyn verrattuna. Polymeerihylsy ei sideo energiaa (lämpöä) samalla tavalla kuin messinki, uudet hylsymateriaalit muuttavat hylsyn sisätilavuutta verrattuna messinkiin (tämä voi olla sekä hyvä että huono asia). Teleskopoivaa hylsyä, jossa siis itse luoti, tai yleensä nuoli, on upotettu kokonaan hylsyn/paloaineen sisään, jolloin hylsyn kokonaispituus lyhenee.

Epäilen että itse aseet tulevat olemaan suhteellisen tutunoloisia “AR-klooneja”, mutta se nähdäåän syksymällä, kun aseet tulevat patruunoineen koekäyttöön.

EDIT 5.9. Eilen tuli tietooni myös päätös että Sig Sauer oli valittu tuottamaan aseet. Sig Sauer tuottaa siis aseperheen USAn terävän pään toimijoille. Perhe laajenee myös tukiaseisiin tulevaisuudessa.

 

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in Aseet and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Army Times: USAn puolustusvoimat kehittävät kokonaan uuden 6,8mm patruunan ja sille sopivat jalkaväen aseet.

  1. jarmo says:

    ”SIG SAUER, Inc. is proud to announce the official award of a contract by the U.S. Army in the down-select process for the Next Generation Squad Weapons (NGSW).”. Lause tarkoittaa, että SIG SAUER on läpäissyt karsinnat ja on loppukilpailussa mukana. Finaalikisassa on kolme valmistajaa. Valinta tehtäneen 2022 alussa nykytiedon mukaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s