Suomen sisäisen turvallisuuden kehitystä herran vuonna 2019

Iltasanomien pääkirjoitus kirvoitti ajatuksiani taas sisäisen turvallisuuden tilanteeseen.

Suomalainen yhteiskunta on valitettavasti liikkumassa kohti ehkä väkivaltaisempia aikaa En tosin tiedä pitääkö tämä loppujen lopuksi paikkaansa koska kyllä Suomessa on “seitsemästä surmanluodista” alkaen kuitenkin väkivaltaa aina esiintynyt, mutta on ollut islamistinen tai Jihadistinen väkivalta joka on pesiytynyt Suomeen vuoden 2015 jälkeen. Jossakin määrin nurinkurinseksi tämän tekee, että esimerkiksi linja-auto kuskin rattiin kiinni käynyt mies, joka huutaa “Allah akbar” katsotaan paniikkihäiriöiseksi. Vaikka kyseessä on ilmiselvä auton tieltäsuistamisyritys, katsoi oikeus asiakseen uskoa “paniikkihäiriöön”, eikä tuomita raskaimman mukaan. Näin luotiin hyvin vaarallinen ennakkotapaus,  jossa terrori-iskussa epäonnistuva  saa painettua tekonsa villaisella ja paniikkihäiriönä ja pääsee yrittämään paremmalla onnella uudelleen. Se, että suomalainen yhteiskunta sietää tällaista on minun mielestäni hyvin vaarallinen trendi: Oikeuslaitoksen pitäisi toimia niin, että moisia paniikkikohtauksia ei ole varaa saada. Näitähän ei ole Suomessa ennen 2015 pakolaishyökyä ollutkaan; Joko suomalaiset sitten kestävät ahdistusta paremmin tai sitten tässä on takana jotakin muuta. Semminkin kun samantapaisia iskuja tapahtui, muistaakseni, muutaman päivän sisällä kaksi.

Sisäministeri Maria Ohisalohan (vihr) tutkii mahdollisuutta ruveta tuomaan Suomeen samanlaista puukkojen kielto lainsäädäntöä, jota ollaan nyt ajamassa kuin käärmettä pyssyyn Britanniassa. Muistatte varmaan kuinka presidentti Trump sai Lontoon pormestari Sadik Khanin vihat päälleen toteamalla että “New York on nykyään paljon turvallisempi kuin Lontoo”. Lontoossa ovat puukkohyökkäykset päässeet riistäytyvän käsistä ja syyllisinä on yleensä niin sanotusti “etniset nuoret”. Khan kyllä ottaa mielöellään kantaa Trumpin valtiovierailua vastaan, mutta ei ole onnistunut Lontoon puukkohyökkäysongelmaa ratkaisemaan. Puukkohyökkäsyten pysäyttäminen on Sadiki Kahanin homma, kommentointi valtiovierailuista ei, hoitaisi hommansa ja puuttuisi sitten vasta muiden tekemisiin.

Maria Ohisalo haikailee Suomeen Englannin ja Lontoon tapaista puukkokieltoa. Sisämisteri Ohisalon mukaan kaikilta tavan ihmisiltä pitäisi siis kerätä pois kokkiveitset, leipäveitset, paistiveitset ja kaikki muut “terävät työkalut” jotka ovat yli 10 cm pitkiä. Elikkä jälleen logiikan kukkanen sieltä maailman vihreämmästä nurkasta. Tämä siis siksi että joku nuori mies päätti ruveta hillumaan miekan kanssa koulussa. Tämä tietenkin asettaa Ohisalon ja muiden vihreiden puheet “huumeiden vapauttamisesta” hieman outoon valon. Huumeisiin kuolee Suomessa kuitenkin huomattavasti paljon enemmän ihmisiä vuodessa kuin miekkoihin. NOH vihreäthän haikailevat myös lähisukulaisten välisen seksin sallimista.

Epäonnistuttuaan puoliautomaattiasekiellossa EUn Komissio havittelee lyijykieltoa koko Euroopan alueelle. Perusteluna on, että joitakin vesilintuja vuosittain kuolee lyijymyrkytysiin. (Vähemmän kuin vaikkapa ikkunaan törmäämisiin) USAlaisessa tilastossa KAIKKIIN myrkytyksiin (hyönteismyrkyt jne) kuolee 72 miljoonaa lintua, kun erilaisiin törmäyskiin kuolee 845 miljoonaa lintua ja kissat tappavat noin kaksi ja puoli miljardia lintua, eli 2400 miljoonaa.

Eli komissio ajaa taas aivan sekundäärisillä tilastoilla asioita eteenpäin. Puhumattakaan siitä, että kielto yritettiin ujuttaa liitteen kautta sisälle. Edelleen saman määritelmän mukaan Suomessa olisi pinta-alasta senjälkeen noin 70% kosteikkoja. SA-Int ilmoitti jo jäävänsä tämmöisistä hullutuksista pois, ja aikoo käyttää edelleen lyijyä luodeissaan.

Suomessa vesistöalueella lyijyhauleilla metsästäminen on ollut kiellettyä jo jonkin aikaa, mutta en usko metsänomistajien ja metsäteollisuuden haluavan Suomessa siirrytävän teräshaulien käyttöön myös metsässä ammuttaessa. Kas kun sahalla sahaa  puutja jossa on hauleja tai sirkkelillä leikkaa puussa olevaa teräskuulaa on tuloksena ainakin tylsä terä sekä mahdollisesti myös vaaratilanne, kun viiden millin kokoinen teräspallero alkaa sinkoilla holtittomasti ympäriämpäri tiloja, niinkuin eskarilainen pikku pärinöissä.

Korvaavia aineita on, mutta ne joko nostavat hintaa ilman kalliimmasta hinnasta saadaan jättihyötyjä tai halvemmalla saadaan todella huonoa suorituskykyä. Jos jälleenlataajalle lyijyhaulikilo maksaa 33€ ja volframihaulikilo UnA 129€ ja volframi EI ole neljä kertaa parempi haulimateriaali, jolloin sen käyttö olisi perusteltua, en näe syytä, miksi tavalliset metsästäjät pitäisi laittaa maksamaan vihreästä harhasta. Jos et minua usko, voit luntata asioita TÄÄLTÄ.

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in Aseet, Aselait, hybridisota, informaatiosota, Jotain aivan muuta and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s