EU:n komission uusi ampuma-asedirektiivi: Yhtä huono kuin pelättiinkin.

Tänään 18.11.2015  tuli uusin EU komission hallintopläjäys Brysselin sirkuksesta. Siellä karttuisilta EUn palatsieunukkien näppäimistöiltä annettiin taas uusi vakuutus EUn entistä epädemokraattisemmasta kehityksestä. EU:n hallintomandariinit ovat taas toimessaan alentamassa EU kansalaisia hallintoalamaisiksi.

Eniten allekirjoittanutta ihmetyttää aseiden kosmeettinen jako: Nyt koetaan tärkeäksi kieltää sellaiset aseet jotka “näyttävät sarjatuliaseilta”. Ymmärrän erittäin hyvin britannian  David Cameronin halua tehdä EU parlamentti vastuulliseksi kansallisille parlamenteille, eikä päinvastoin. Jos haluat kuulla jutun suoraan hevosen suusta, niin TÄÄLTÄ.

JOS lähdemme toimimaan pelkästään ulkonäkö perusteella, kiellämme varmasti myös kaikki Airsoft aseet, joiden kineettinen energia on jotakuinkin yhden joulen luokkaa. Siis noin 1/500 osa pienoiskiväärin energiasta. Arvot siis noin “abouttiarallaa arvoina”, poikkeuksia on noin 15% molempiin suuntiin.  Ihmisen luotettavaan tappamiseen tarvitaan, laskennallisesti, 800j energia. Tietenkin osumakohdalla on huomattava merkitys, mutta siis  noin periaatteessa.

Yhden joulen energia on siis kahden gramman painoisen möltin tömähdys ihoa vasten nopeudella 1 m/s eli kaavan mukaan ½mv*v tulee ½*2 g*1 m/s*1 m/s eli 1j. Et siis käytännössä edes oikein huomaa koko iskua jos vaatteita on yhtään päällä.

Tietenkin nyt puhutaan sitten energiamäärältään huikeasti tehokkaammista aseista kuin airsoftauksessa käytetyt.

Ensimäinen asia tulee mieleen jos sivulta kaksi: “Citizens of the European Union rely on the national governments and EU to ensure their security. To this effect, it is important to take immediate action strengthening the existing rules on the access and trade with firearms.” Eli ihmisten on pakko luottaa Valtion ja EUn antamaan suojaan. Mitenkähän tämä toteutuu vaikkapa Mouhijärvellä? entä Utsijoella? Kannattaa huomata, että EU ei ole kiinnostunut muusta kuin oman valtansa pönkittämisestä. Miten EU ja Suomi muka “voimistaa”  turvallisuutta Suomessa saati “takaa kansalaisten turvallisuuden“, kun poliisit pitää lähettää kortistoon ja rajavalvojat Välimerelle?

Mahtaa myös 19.11. juutalaisen koulun puukotettu opettaja olla toista mieltä tuosta”Citizens of the European Union rely on the national governments and EU to ensure their security“. Ainakaan hän ei sitä securityä saanut, sai puukosta.

Samalle sivulle on myös eksynyt kovasti juttua terrorismin kitkemisestä. Terroristit EIVÄT OLE ostaneet aseitaan netistä, eivät kivijalkakaupasta. MITEN EU siis kuvittelee, estävänsä terroristien aseensaantia, tiukentamalla tavallisten ihmisten aseensaantia? JOS aseet on saatu deaktivoiduista aseista muuttamalla, vika on deaktivointisäännöissä ja käytänteistä, ei SRA ampujan Arskan ostamisessa.

Ei EU ole kiinnostunut tai edes välitä siitä mitä jossain Puolan tai Suomen syrjäkylillä tapahtuu. Mutta EUlle on tärkeää ,että ihmiset eivät voi vastustaa EUn hegemoniaa. Tämän takia EU komissiolle on tärkeä kerätä alamaisilta aseet pois. Niin teki Lenin 1920-luvulla, Niin teki Hitler 1930 luvulla, sitä yrittää EU 2020 luvulla. Samaa ajaa Obama Amerikassa, mutta onneksi USAssa on NRA ajamassa ihmisten oikeuksia. Ainoa asia mikä estää diktatorisen hallinnon on runsaat kansalaisten hallussa olevat aseet.

Sivulla 8 taas tunnustetaan, että koska pitää päästä hyödyntämään Pariisin kuolleet, ei vaikuttavuusarviota ole tehty direktiivistä ollenkaan. Tämä on käsittämätön laiminlyönti. Kyseessä vähän sama kuin että painetaan jäisellä tiellä kaasua, ja ei mietitä sitä onko mutka tai risteys tulossa. Mutta kuten sanottu: tärkeää päästä asialle, ennekuin terrori-iskujen siviiliuhrien ruumiit ovat kylmenneet.

Varsinaisessa direktiivitekstissä on tällainen helmi: “Semi-automatic weapons represent a high share of today’s hunting and sport-shooting weapons. However, the evaluation study concludes that some semi-automatic arms can be easily converted to automatic arms, and the existing Directive does not provide any technical criteria to prevent such conversion. However, even in the absence of conversion to category ‘A’, certain semi-automatic firearms can be very dangerous when their capacity regarding the number of rounds is high. The proposal bans the semi-automatic weapons which are included in the current category ‘B7’.”

Kappale väittää että puoliautomaattiaseet on “helppo muuttaa” täysautomaattiaseiksi, joten puoliautomaatit pitäisi tällä perusteella kieltää. Eikös se muuttaminen ole jo sinällään kielletty? Miksi sitten pitää erikseen kieltää puoliautomaattiaseet? Sitten vielä hyvin eopäselvä lause jotkeut itselataavat aseet voivat olla vaarallisia, kun niiden kapasiteetti ammuksia ajatellen on suuri. Jännä lause. Siis ilmeisesti ainakin lipasrajoituksia on tulossa New Yorkin, ja muutaman muun kaupungin malliin.

Edelleen hallusapitoluvan maksimiajaksi EU ehdottaa viittä vuotta. Eli joka viiden vuosi taas 75€ poliisin kassaan kits. Kalliiksi tulee.

Eli lippaalliset itselataavat ja haulikot ihmisiltä pois. Pumpparin ja vipulukon saat pitää (käytännössä kylläkin yhtä nopeita ampua, mutta niin..) EUn direktiiviehdotus on Suomessa maanpuollustuksellisesti ja kulttuurellisesti täysin vikaan menevä ehdotus, eikä sitä pidä missään tapauksessa hyväksyä. Brittania koetti aseiden täyskieltoa; lopputulos oli että laittomien mutkien hinnat halpenivat. Nyt ollaan kieltämässä myös puukot ja keittiöveitset. Hyvin on britit orjiksi opetettu!

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in Aseet, Aseet ja varusteet, Aselait, henk.koht, Jotain aivan muuta, Reserviläiset, Sodanajan joukot, Sodanajan toiminta, SRA, Tilanne päällä and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s