IsoT Leffassa, Spooks:the greater good

rsz_spooks1_resizedpsfqijizcwlebsu6wjhvVuokrasin leffan Googlen kapupasta. Mutta elokuva on nyt myös netflixissä nimellä MI5.

 Jos tykkäsit aikoinaan MTV:llä, ja sitä ennen kaksi kautta ylellä pyörineesta BBC sarjasta “Erikoisjoukkue” alkuperäiseltä nimeltään Spooks, pidät myös sarjan jatkoksi tehdystä elokuvasta. Tarina kertoo kuinka Harry Pearce joutuu estämään terrori-iskujen sarjaa Lontoossa ja samalla etsimään petturia omista joukoista. Aika toistuva teema sarjasta siis. En kylläkään epäile eikö vakoojien maailma ole melko paranoidi petturien etsintöineen, AINOA todistehan on jos joku saadaan kiinni. Se että mitään epähygieenistä ei löydy, todistaa vain että se on kätketty hyvin.

Leffa ja sarja kertovat MI5:den eli Security Servicen taistelusta sekä kotoperäisiä että ulkomaisia uhkia vastaan pääasiassa Lontoossa ja Etelä-Englannissa, mutta sarjassa piipahdellaan myös muissa maissa ja maanosissa. Sarjassa piipahti usein muitakin brittikuuluisuuksia, kuten vaikkapa Hugh Laurie. Sarja myös vaihtoi näyttelijöitä usein, ja oikeastaan Peter Firth eli Harry Pearce on ollut mukana alusta asti. Myös Malcolm Wynn-Jones (Hugh Simon) tekee pienen roolin leffassa, ja siis oli myös mukana koko sarjan tuotannon ajan. Eli vaikuttaa että kovin ns staying power on keski-ikäisillä valkoisilla miehillä, jolla on substanssia ja substanssiosaamista, eikä vai “muodollista pätevyyttä”. 8)

Saattaa tietenkin vain olla, että pidän kovista keski-ikäisistä jannuista, siis todellisista äijistä, kuten Valtaistuinpelin Tywin Lannister (Charles Dance ), ja Spooksin Harry Pearce. (Ehkä haluaisin olla semmoinen itsekin.) Nuorelle polville sankarina leffassa on Kit Harrison, eli Valtaistuinpelin John Nietos, Vartion johtaja, ja mahdollisesti Talvivaaran tuleva herra.

Spooks:the greater good ei ole semmoinen elokuva, että sen katsoisi heti pariin kolmeen kertaan, mutta aivan ainakin kertakatsomisen arvoinen. Google shop vuokraa elokuvaa Suomessa 2,99€ alkaen. Ei ollenkaan samanlaista vakoojafilmiä kuin vaikka pappi, lukkari talonpoika vakooja, joka on samantapaisten ongelmien kanssa painiskelava kylmän sodan leffa. Kehota katsomaan samannimisen tv-sarjan 70-luvulta. Oikeastaan melkein kaikki Le Carren kirjat ja filmatisoinnit ovat erittäin hyviä “oikeita” vakoilu romaaneja, toisinkuin “007 seikkailut product placement” maailmassa. NOH olihan alkuajan bonditkin aika rautaa..

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in Elokuvat and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s