Firearms united järjestää kongressin Brysselissä 16. marraskuuta 2016.

EU komission uusi asedirektiivi on tällä hetkellä kovassa vastatuulessa ja pitkälti jäissä Tämä johtuu puheenjohtajamaa Slovakian haluttomuudesta ajaa näin huonoa lainsäädäntöä eteenpäin. Suomessakin reserviläis- ja metsästäjäpiirejä on, suomeksi sanottuna, lähinnä vituttanut EUn yritys kieltää nykyisin täysin lailliset puoliautomaattiaseet metsästäjiltä ja reserviläisiltä.

Tällä hetkellä EUn “ongelma” tuntuu olevan se, saako aseeseen kiinni lippaan johon mahtuu enemmän kuin 20 laukausta pistooliin tai 10 kivääriin.  Elikkä EU käytännössä yrittää kieltää kaikki ns reserviläiskiväärit koko EUssa.  Pistooleihin on tulossa samanlainen rajoitus, koska jos on mahdollista että aseeseen saa enemmän kun 19 patruunaa vetävä lippaan siitä tulee myös A7 kategorian ase. A7, kuten kaikki A kategorian aseet ovat EUssa siviileiltä kielletty.  Tämä tarkoittaa käytännössä kaikkia maailman pistooleita, vaikka et itse noin suurikapasiteettistä lipasta omistaisikaan.

Ainut järkevä uudistus minkä ampumaasedirektiiviin olisi voinut tehdä olisi ollut sallia tämä ns “concealed carry” Euroopan lainkuuliaisille kansalaisille, koska nyt me Euroopan lainkuuliaiset kansalaiset olemme rikollisten ja terroristien armoilla.  Kuten me täällä Lapissa ainakin hyvin tiedämme, poliisia ei löydy jokapaikkaan silloin kun heitä tarvittaisiin, poliisin varmasti hyvistä yrityksistä huolimatta. Tilaa on vain yksinkertaisesti liikaa nykyiseen poliisimäärään verrattuna. Toinen hyvä asia uudessa direktiivissä suomalaisten kannalta on se, että nykyinen Suomen vaadittu 840 mm minimipituus poistuu ja sen tilalle tulee Euroopassa yhtenäinen 600mm.  Tämän jälkeen teleskooppi peristä tulee Suomessa helpommin toteutettavia. Mutta asedirektiivi ei oikeastaan auta terrorismin torjuntaa, mikä oli ilmoitettu päämäärä. Mutta onnistuu kyllä vammauttamaan Euroopan demokratiaa viemällä mahdollisuuden omistaa enää millään tavalla nykyaikaista asetta.

Onneksi Euroopassa on syntynyt vastavoima EU hallintomandariinien ja komission iskua demokratiaa vastaan vastustamaan Firearms United.  Firearms United on tehnyt erinomaista työtä valistamalla MEPpejä tästä tulevasta komission yrityksestä kieltää kansalaisilta aseet, ja muutenkin toiminut mukana eri intressiryhmien toimintaa Euroopassa.

 Suomen valtiokin on vastustanut pitää erittäin epäsuosittu direktiiviehdotusta, mutta koska EU lupasi Suomelle poikkeuksen reserviläisaseitten osalta, elikkä siis Suomi saisi antaa edelleen poikkeuslupia reserviläisten saada näitä ar7 kategoriaan aseita, oli Suomi jo tyytymässä Komission direktiiviehdotukseen.  Luojan kiitos Slovakia ja muut Itä-Euroopan maat eivät oleet. Tässä kohtaa täytyy kyllä sanoa että hävettää Suomen hallituksen puolelta tämä takinkääntö.

EU komissio lähti rakentamaan tätä uutta asedirektiiviä  tällaisesta yleisvasemmistolaisesta lähtökohdasta (Cecilia_Malmströmin ehdotus ampumaasedirektiiviksi) [Silloisessa yrityksessä ajaa rajoituksia läpi turvauduttiin  “luovaan tilastonikkarointiin.”] Tärkeää koko jutun liikkeellelähdön kannalta oli Ranskan ja Belgian sisäministeriöiden painostus, koska oli aivan selvää Ranskassa tällaista lakia ei omin voimin saada lävitse. Ranskassa on erittäin pitkät ja kunniakkaat demokratian perinteet. Siksi lähdettiin ajamaan asiaan sisään EU-komission kautta. Muutenhan seuraavissa vaaleissa tulisi rökäletappio. Käytännössä Ranska ja Belgia aivastivat ja todettiin että koko Euroopassa on flunssa. Tämä ei tietenkään pidä paikkaansa: Ranskan ja Belgian ongelmat johtuvat integraation epäonnistumisesta ja tyytymättömien nuorten miesten kapinoinista status quoa vastaan.

Alunperin EU komission oli tarkoitus kieltää kaikki puoliautomaattiset aseet:pistoolit ja kiväärit, haulikoitakaan unohtamatta, mutta sitten jopa EUn palatsieunukit totesivat että tätä  direktiiviä ei tulla saamaan lävitse.  Kunnia tästä kuuluu hyvin pitkälle Viki Fordin johtamalle IMCO työryhmälle Euroopan parlamentissa ja olen ollut positiivisesti yllättynyt että juuri Euroopan parlamentissa on löytynyt komissiolle vastavoima. Myös suomalaisena lämmittää mieltä MEP Jussi Halla-ahon saama suitsutus erittäin hyvistä kannanotoistaan rajoituksia vastaan!

Kaikkien EUroopan aseenomistajien yhteistyöorganisaatio Firearms United järjestää Brysselissä konferenssin yhdessä eu-parlamentin kanssa 16 päivä marraskuuta 2016 Jonne kaikki paikat lunastaneet ovat tervetulleita. Itselläni ei valitettavasti ole mahdollisuutta lähteä paikalle.

Siksi arvoisat kanssa suomalaiset ja myös kanssa eurooppalaiset on aika hommata itsellenne MOLON LABE merkki.

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in Aseet, Aselait, henk.koht, terrorismi, TurPo and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s