Venäjän Putin puhuu Vasemmistoliiton Johannes Yrttiahon suulla:”Hävittäjät lisäävät turvattomuutta”

Johannes yrttiaho otti 28.8. keskiviikkona puheeksi HX hankinnat: Ei liene yllättävää, että hävittäjissä oli paljon ongelmia ja vähän ratkaisuja. (Verkkouutiset, Iltalehti, Uusi Suomi) Ongelmaksi muodostuisi Yrttiahon mielestä seuraavat seikat:

  • Hävittäjät ovat hyökkäysaseita
  • Hävittäjät (ja laivaston korvetit) ovat “liian kalliita”
  • Hävittäjät vaarantavat Suomen turvallisuuden
  • USA irtautui INF sopimuksesta
  • ja tietenkin tärkeinpänä: Vladimir-setä tykkää kyttyrää

On tietenkin aina jonkinmoinen arvostelukysymys mikä on “liian kallista” ja mikä ei. “Liian kallista” on jättää laivasto ja armeija taistelemaan ilman riittävää ilmasuojaa. Se maksaa kalustoa ja ennenkaikkia miehiä ja naisia. Vasemmistoliitto voi olla sitä mieltä, että armeijaan meneet saavatkin kuolla heidän puolestaan pois, etteivät ole vaarantamassa myöhempää vallankumousta Suomessa.”

Yrttiaho sotkee myös täysin kaksi asiaa “hyökkäyksen” ja “voiman projisoimisen” Samoin Vasemmistoliiton doktriinissa puolustusvoimat eivät voi käyttää (projisoida) voimaa tasavallan rajojen ulkopuolelle. Tästä Sun Tsu sanoisi: “Tämä tie vie tuhoon.” Vaikka käydään puolustussotaa, joutuvat hävittäjät tekemään erilaisia hyökkäyksellisiä tehtäviä: ,Viitaten esimerkiksi kirjoittamaani HX skenaarioon, Kannaksen taistelualueen eristys muusta Venäjästä osana RAND skenaariota Suomen ilmavoimien toimesta. Silloin “hyökkäyksen” tarkoitus on puolustuksellinen: Ehkäistään täydennysten pääsy rintamalle ja eristetään taistelevat osat huollostaan, jolloin niiden tuhoaminen on helpompaa. Samoin erilaiset hyökkäykselliset hävittäjähyökkäykset vieraan valtion ilmatilaan on ehdottomasti Ilmavoimien työkalupakkiin kuuluvia kaluja. Olisi hulluutta rajoittaa omia toimiaan sodassa.

Suomen turvallisuus on pitkälti noiden 64 lentäjän ja heidän koneittensa vastuulla. Maavoimien kokoaminen, kouluttaminen ja siirtyminen kestää muutamia päiviä tai viikkoja. Laivasto on hieman nopeampi, mutta silti puhutaan vähintää tunneista: Ilmavoimat ja sen hävittjät kykenevät projisoimaan voimaa koko valtakunnan ja Ahvenanmaan alueella noin tunnissa. Siksi tärkein strategista iskua ehkäisevä aselaji on ilmavoimat, ollenkaan Kaartin tai Utin jääkäreitä dissaamatta. Speed kills, sanoo vanha jenkkifutissanonta. Eli kauniisti sanottuna Johannes Yrttiaho puhui vasten parempaa tietoaan, tai huonommassa tapauksessa höpötti asiasta josta ei tajua enempää kuin sika pohjantähdestä.

Tärkein syy Vasemmistoliitossa on tietenkin se, että Kremlille ei oikein sovi Suomi, jota ei voi painostaa tai tarpeentullen kaapata.  Kremlin kleptokratialle on ulkopoliittisesti sopivaa tehdä ongelmia Suomen kanssa ja sitten laittaa sopivasti Tsuhna järjestykseen.

Juu USA luopui INF sopimuksesta, kun Venäjä ei sitä noudattanut.

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in HX-ohjelma, hybridisota, informaatiosota, Puolustusvoimat, TurPo, voimapolitiikka and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s