Turvallisuuspolitiikkaa tänään ja huomenna YLEllä.

Nyt keskustellaan voimallisesti Suomen TURPO linjasta. Tämä on tietenkin hyvä asia. ja vaikkakin olen melkoisen luutunut omiin näkemyksiini, on aina hyvä kuulla vastaargumenttejä, jos ei muusta syystä, kuin vahvistaakseen omia näkemyksiään pohdinnan kautta.

James Mashiri kirjoittaa tänään blokissaan, tapansa mukaan, erittäin hyvää analyysia aiheesta. Ammattilaisen näkemys on osin erilainen kuin historian ja res. toiminnan harrastajan mutta toivotaan, että jonkin osan totuudesta näen itsekin.

Vaikkakin kaikki hienot jutut, kuten kansainvälinen oikeus, on ihan kivoja, niin ei pidä unohtaa sitä että esim USA ja Venäjä eivät ko puljusta piittaa kuin silloin kuin niistä on omille pyrkimyksille hyötyä. Muuten reaali- ja voimapolitiikka jyllää kuten aina ennekin. On aivan turha kuvitella

Mutta päivän tärkein Turvallisuuspoliittinen uutinen on tässä:

RUL ja Reserviläsiliitto antoivat, pyytämättä, lausunnon EUn seuraavan aseidenkielto kierroksen Suomen osakilpailuun. Katso linkit uutisen alaosasta.

Eli EU katsoo tarpeelliseksi kieltää tavallisilta kansalaisilta puoliautomaattiset pistoolit ja kiväärit. Tämä vaikuttaisi paljon reserviläsiten aseenkäsittely ja mapumataitoon. Tällainen kehitys on ehdottomasti torpattava alkuunsa.

Halu on sama kuin niillä ihan oikeilla pesunkestävillä ruskeilla natseilla: Saada hallintoalamaiset kyvyttömäksi puolustaa itseään mielivaltaa vastaan. Minusta AINOA ja PARAS demokratian tae on runsaat tavallisilla kansalaisilla olevat aseet. Hallinnon pitää pelätä alamaisiaan, ei alamaisten hallintoa.
Mutta kannaattaa huomata myös, että EU yrittää kieltää tai ainakin rajoittaa puoliautomaattisten kivääreiden ja pistoolien saantia. Tämäkin on turvallisuuspoliittinen linjaus. 

Vaikka ei aivan NRAn linjoille lähtisikään, niin jotain hyvin outoa suomalaisessa asepolitiikassa on…

About epamuodikkaitaajatuksia

Viisikymppinen jannu, joka on huolissaan siitä miten maanpuolustus ja turvallisuus makaa Lapissa, Suomessa ja Euroopassa. Harrastuksina Amerikkalainen jalkapallo ja SRA ammunta, Defendo ja Krav Maga. A guy about 45, who has a "thang" for military current issues, defense and shooting. Not to forget American football. Also Krav maga and Saario Defendo is done for the kicks.
This entry was posted in armeija, Reserviläiset, varusteet and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s